15 Temmuz FETÖ Darbe girişimine karşı, günlerdir ’Demokrasi Nöbeti’ tutan Sultanhazili vatandaşlar, son ’Demokrasi  Nöbeti’nde de meydanları boş bırakmadı.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkan Sultangazili vatandaşlar, günlerdir tuttukları ’Demokrasi Nöbeti’ni son akşamda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Darbe girişimi gecesinde şehit olan 5 Sultangazili vatandaşın aileleri ve olaylar sırasında yaralanarak gazi olan 16 kişi de, ’Demokrasi Nöbeti’ne katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Günlerdir Sultangazi Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte ’Demokrasi Nöbeti’ tutan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da, AK Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Sarıkaya ve ilçe protokolü ile birlikte  ’Demokrasi Nöbeti’nin son akşamında vatandaşlarla birlikte nöbete devam etti.
“15 Temmuzda bu milletin ne olduğunu dünyaya gösterdiniz”
Birilerinin Türkiye’nin gelişmesini istemediğini ve pastalarından pay alınmasını istemediklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “ Bu millet öyle bir millet ki dünyada örneği yok. 1960 yılında içine attığını, 1980’de cevap veremedi diye kahrolduğunu ve 2016 yılında tamamının acısını çıkararak hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir dediniz ve destanı yazdınız. 15 Temmuzda bu milletin ne olduğunu gösterdiniz” dedi.
“Bu zaferin kahramanı sizlersiniz”
Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğun ifadesini 15 Temmuz gecesi milletin ispat ettiğini ifade eden Başkan Altunay, “ Siz bunu ispat ettiniz ve tek güç biziz dediniz. Ve, biliyor musunuz, kazandığımız zorluklar ne kadar büyük olursa olsun onun ihtişamı da o kadar güçlü ve büyük oluyor. İste bu zaferin, bu ihtişamın kahramanları sizlersiniz. Kardeşlerim, bundan sonra bir mesaj verdiniz. Dediniz ki, bir daha bize yan bakmak isteyen varsa bir değil on defa düşünsün. Çünkü artık karşısında tek yürek olmuş bu milleti görecektir. Bizi bölmeyi başaramadınız ama bir araya getirmeyi başardınız, diyecek” şeklinde konuştu.