Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda toplanan vatandaşları yalnız bırakmayan Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın vatandaşlarla birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttu. Volkan Bozkır, "Bu vatan hainleri o bilmediklerini bu vesileyle öğrenmiş oldu. Bu ülkenin 37 ülkede 70 şehitliği var. Şehitlerinin kanlarıyla sulanmış topraklarda bugünlere gelmiş bir ülkeden bahsediyoruz" dedi.
15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara inin, bunlara en güzel cevabı meydanlarda verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına asla inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır" çağrısı üzerine sokaklara dökülen Zeytinburnu halkı, tüm yurtta olduğu gibi 17 gündür meydanları boş bırakmadı. Sabaha kadar devam eden demokrasi nöbetinde 7’den 70’e binlerce Zeytinburnulu, milli iradeye sahip çıkıyor.
"Pazara kadar nöbete devam"
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada, “Eski adıyla Zeytinburnu Meydanı, yeni adıyla Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda demokrasi nöbetlerine devam ediyoruz. Ben Zeytinburnulu Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi milli iradeye canları pahasına sahip çıktılar. Hemen arkasından başlayan demokrasi nöbetlerinde yine milli iradeye sahip çıkmaya devam ettiler. Kendilerine müteşekkiriz. Bu alan yaklaşık 50 bin insan alıyor. Her akşam bu meydan doldu taştı. İşte 17’nci akşamdayız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi önümüzdeki pazar akşamına kadar demokrasi nöbetleri devam edecek” dedi.
"Zeytinburnu’ndan 2 şehit var"
Zeytinburnu insanının Türk halkının bir özeti olduğunu belirten Başkan Aydın, "Zeytinburnulular fedakar insanlardırlar 15 Temmuz gecesinde Adil Büyükcengiz ve Şuayip Seferoğlu kardeşlerimiz şehit oldu. Onlarca gazimiz de var ama ona rağmen on binlerce vatandaşımız burada demokrasi nöbeti tutmaya ve geleceğine sahip çıkmaya devam ediyor. Rabbim inşallah bu tür acıları bu ülkeye bir daha yaşatmasın. Tabi her musibetten çıkarılacak bir ders vardır. Biz de bu durumdan çok dersler çıkardık. Toplumun arasındaki ihtilaflar bana göre ortadan kalktı. Çünkü bu meydanda AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili,  Milliyetçi Hareket Partili ve diğer partililer hepsi bir arada nöbet tutuyor. Akşamdan sabaha kadar buradalar, sabah da işlerine gidiyorlar. Ben böyle güzel insanlara 17 yıldır hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum ve Rabbime şükrediyorum" dedi.
Alişan’dan vatandaşlara destek
Nöbetin 17’nci gününde Zeytinburnuluları yalnız bırakmayan isimlerden biri de sevilen ses sanatçısı Alişan’dı. Ellerinden geldiğince bütün Türkiye’yi sanatçılar olarak dolaşmaya çalıştıklarını ifade eden Alişan, “15 Temmuz akşamı göstermiş olduğunuz o büyük cesaretten dolayı Allah hepinizden razı olsun. Birçok düşmanla savaştık ama böylesine bir hainliği görmemiştik. Her şerde bir hayır vardır. Bizi yıkmayı değil ama bizi birleştirmeyi başardılar. Unuttukları iki şey vardı: Birincisi; al bayrağı kanıyla renklendirmiş bir millet. İkincisi; ölümden korkmayan bir Cumhurbaşkanı. Onlar bu iki şeyi hesap edemediler ve kurdukları tuzakl başlarına yıkıldı” dedi. Alişan, sözlerini tüm vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Pazar günkü Yenikapı Demokrasi Nöbeti’ne davet ederek bitirdi.
Volkan Bozkır: “Bu milletin 37 ülkede 70 şehitliği var”
Gecede vatandaşlara seslenen Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır, “Aranızda olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Vatanına, milletine, memleketine ihanet etmeye kalkan şebeke, bize büyük bir tuzak kurmaya kalkıştı. Ama bilmedikleri çok şey vardı. Bu vatan hainleri o bilmediklerini bu vesileyle öğrenmiş oldu. Bu ülkenin 37 ülkede 70 şehitliği var. Şehitlerinin kanlarıyla sulanmış topraklarda bugünlere gelmiş bir ülkeden bahsediyoruz. 15 Temmuz gecesi elinizde hiçbir silah olmadan tanklara karşı koydunuz. Allah hepinizden razı olsun. Şehit olan kardeşlerimiz oldu hepsinin mekanı cennet olsun. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.
Darbe teşebbüsü gecesi sulama tankerlerini, itfaiye araçlarını, iş makinelerini ve kalan tüm araçlarını kışlaların önüne konuşlandırarak seferber olan belediyeleri de tebrik eden Bozkır, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için Allah’a dua ettiğini ve 2023’e çok daha güçlü bir şekilde girmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.
Zeytinburnu İlçe Müftsü İsmail Gökmen’in 15 Temmuz şehitlerine dua ettiği gecede, sanatçı Ahmet Okur Cumhurbaşkanı için yazdığı “Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan” şarksını meydandaki vatandaşlarla birlikte seslendirdi.