AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Kağıthane Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Metiner burada yaptığı konuşmada,” Biz sizlere layık olmaya çalışacağız. Sizin kıymetinizi bilmezsek, sizi başımıza taç etmezsek yazıklar olsun bize” dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini protesto etmek amacıyla Kağıthane Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla buluşan Metiner, elde edilen zaferin milletin zaferi olduğunu söyledi.
“Sizi başımıza taç etmezsek yazıklar olsun bize”
FETÖ’yle mücadelenin, bütün unsurlarının devletten temizlenene kadar süreceğini dile getiren Metiner, “Biz sizlere layık olmaya çalışacağız. Bugün karşınızda cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili ve belediye başkanı sıfatıyla bulunuyorsak, Allah’tan sonra sizin sayenizdedir. Sizin kıymetinizi bilmezsek, sizi başımıza taç etmezsek yazıklar olsun bize. Allah’ı gücendirmiş oluruz” dedi.
Metiner, milletin darbe girişimi esnasında dik ve kararlı durduğunu hatırlatarak, “Allah bizimle beraber olduğu sürece, Rabbimizi gücendirecek işler yapmadığımız sürece, milletimizin sevgisine layık olduğumuz sürece; hiçbir tank, top, savaş uçağı, Pensilvanya’daki iblis ve o iblisin iplerini ellerinde tutan yeryüzünün devletleri, güçleri asla bize diz çöktüremeyecektir” diye konuştu.
Demokrasi nöbetinde konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise şunları söyledi:
‘’Milyonlarca insan, cumhurbaşkanımızın çağrısı, ardından başbakanımızın kararlı tavrıyla sokağa inerek vatanına, demokrasiye ve geleceğine sahip çıktı. Kazanan elbette ki sadece Türkiye değil; kazanan tüm İslam alemi, kazanan dünyanın mazlumları, kimsesizleri oldu. Çünkü milletimiz İslam’ın yüceltilmesinde, mazlumlara ve kimsesizlere sahip çıkmada tarihten bugüne her zaman en ön safta yer aldı. Ülkesi ve geleceği için canını ortaya koyan, daha ilk dakikalardan itibaren bizimle birlikte köprülere, havalimanlarına, meydanlara koşan başta Kağıthaneliler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarım".