Maltepe Belediyesi, tarihi Beşçeşmeler Meydanı projesiyle, ’İmar, Şehircilik ve Estetik’ dalında en prestijli yerel yönetim ödülleri olarak kabul edilen ’Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’nü kazandı.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ve Marmara Bölgesi’nin tüm belediyelerinin katıldığı en prestijli yerel yönetim ödülleri olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, Conrad İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Demir, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Ülkü Arıkboğa ve Doç Dr. Aynur Can, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Eken, Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan gibi önemli isimlerin yer aldığı jüri, yaptığı değerlendirmeler neticesinde Maltepe Belediyesi’ni, Beşçeşmeler Meydanı projesiyle, ’İmar, Şehircilik ve Estetik’ dalında Altın Karınca Belediyecilik Ödülüne layık gördü. Ödül törenine Maltepe Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Jale Yağcı, Beşçeşmeler’de ’Yontubezek’ adlı tekniğin uygulayıcısı heykeltıraş Güner Yener ve belediye yetkilileri katıldı. Yağcı ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı. Projede görev yapan ekip, ödülle birlikte objektiflere poz verdi.
Ödül alan belediyelere övgü
Törende konuşma yapan Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği’nin kuruluşunun 41’inci yılında ‘41 kere maşallah’ dedirtecek büyük çapta organizasyonlara imza attığını ve her geçen gün gelişerek güçlendiğini kaydederek, "Altın Karınca Ödülleri’ne layık görülen bütün belediyeleri tebrik ediyorum. Bizler belediye başkanları olarak daha güzel yatırımları hizmete almak ve yarını şekillendirmek zorundayız. Yerel yönetimler olarak kendi bildiklerimiz ve yaptıklarımız bölgemizle sınırlı kalmıyor, dünyayla da paylaşımda bulunuyoruz. Marmara Belediyeler Birliği de 41 yıldır bunu başarıyla gerçekleştirmekte" dedi.
Yontubezek Nedir?
Yontubezek, özel üretilmiş solvent içermeyen UV dayanıklılığı olan çevre dostu sürtünmeye, darbeye ve eksi/artı 150 derece ısıya dayanıklı, cam kadar parlak olmamasına karşın kaymayan, üzerine basıldığında vakumlama özelliği olan kimyasal kullanılarak yapılan özel bir sanat tekniği olarak biliniyor. Tekniğin uygulayıcısı heykeltıraş Güner Yener, tekniği ilk kez Beşçeşmeler Meydanı’nda kullandı. Bu yönüyle ilk kez kamusal alanda uygulanan ‘’Yontubezek Tekniği’ dünyanın hiçbir yerinde yapılmamış örnek bir sanat eseri niteliği olarak tanımlanıyor.