Maltepe Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla her gün 2 bin kişiye iftar yemeği dağıttığı Organik Pazar Alanı’nda, Anadolu’nun kültür mozaiğini temsilen kurulan ’Sevgi Haneleri’nde Türkiye’nin farklı bölgelerinden 20 il derneği, yöresel lezzetleri tanıtıyor.
Organik Pazar Alanı’ndaki Sevgi Sofraları’nda her gün 2 bin kişiyi buluşturan Maltepe Belediyesi, mahalle iftarlarına da devam ediyor. Mahallelere taşınan sokak iftarları dün Altıntepe ve Küçükyalı sakinleri için kuruldu. Ayrıca Ramazan dolayısıyla her akşam birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı Organik Pazar Alanı’ndaki Sevgi Haneleri, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yöre derneklerini bir araya getirdi.
Trabzon’dan Amasya’ya, Sivas’tan Malatya’ya kadar 20 il derneğinin stantlar kurduğu alanda vatandaşlar, Anadolu’nun farklı kültürlerini tanıma, yöresel lezzetleri tatma imkanı buldu. Stantları ziyaret eden vatandaşlar Anadolu’nun zenginliklerini Maltepe’de bir araya getiren belediyenin, adeta bir kültür mozaiği oluşturduğunu ifade etti.
İran’ın başkenti Tahran’dan gelen 3 kişilik ilahi grubu da etkinliklere renk kattı. Tahran Belediyesi’nin ilahi grubu, söyledikleri ilahilerle oruçlarını açan Maltepelileri mest etti. Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Hülya Alper ile Ramazan Sohbeti ve çocuklar için de eğlenceli illüzyon gösterisi sahnelendi.
NOSTALJİK SİNEMA KEYFİ
Maltepelilerin yaz akşamlarını renklendiren Nostaljik Sinema Kuşağı’nda ise dün akşam yönetmenliğini Nesli Çölgeçen’ın yaptığı, başrollerinde ise Şener Şen ve Füsun Demirel’in oynadığı Züğürt Ağa filmi gösterildi. Belediye tarafından organize edilen ve çekirdek, gazoz ikramının yapıldığı gecede Maltepeliler keyifli anlar yaşadı.