Açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan Beyoğlu Antika Festivali, antikacılardan tam not altı. Vatandaşların festivale gösterdiği yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren antikacılar, festivalin Beyoğlu’nun tarihi misyonuna uygun bir etkinlik olduğunu ve Taksim’i daha da hareketlendireceğini söyledi.
Beyoğlu’nda 50 gün sürecek ’Beyoğlu Hareketleniyor’ Festivallerinin ilki olan Antika Festivali, yoğun ilgi görüyor. Taksim Meydanı’nda kurulan festival alanına akın eden yerli yabancı binlerce kişi, bir yandan antika eserlerle tarihe kısa bir yolculuk yapmanın tadını çıkartırken, diğer taraftan da alanda gerçekleştirilen söyleşi ve müzik dinletileriyle doyasıya eğleniyor. Alanda stant açan antikacılar, vatandaşların festivale gösterdiği yoğun ilgiden son derece memnun kaldıklarını söylüyor.
"Buradaki geri dönüşten çok mutluyuz"
Festivale Horar Antikacılar Çarşısı’ndan katılan Antikacı Uğur Özay, "Burada Üsküdar’dan Kadıköy’den ve Çukurcuma’dan diğer esnaf arkadaşlarımız da var. Antika Festivali’nin antika piyasasına hareketlilik getireceğini düşünüyorum. Buradaki geri dönüşten çok mutluyuz. İnsanların ilgisinden çok mutluyuz. Bu tip kültür sanat aktivelerinin Taksim’i daha hareketlendireceğini daha kültürel bir alan haline getireceğini düşünüyorum." dedi.
"Bu festivalin çok yararlı olduğunu düşünüyorum"
Fatih Karagümrük’ten festivale katılan Antikacı Can Sezgin de Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği Antika Festivallerine iki yıldır katıldığını belirterek, "Beyoğlu Hareketleniyor adı altında 50 gün sürecek bir festival. Aslında Beyoğlu hareketli bir yer zaten sadece bir durağan sürece girmiştir. Onun için de bu festivalin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımıza da buradan ayrıca teşekkür ediyorum çok güzel bir açılışımız oldu. Meydanda olması daha iyi oldu daha bir kalabalığa hitap ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Antikaları yeni nesille paylaşmak güzel bir olay"
Festivale Balat’tan katıldığını söyleyen Antikacı Doğan Görücü, "Etkinliğe bayıldık. Eskilerin gençlerle buluşması bilhassa beni en çok memnun eden. Çünkü burada eski radyolar olsun çeşitli objeleri tamir ediyoruz. Bunları yeni nesille paylaşmak gerçekten güzel bir olay. Başkanımıza da bu arada gerçekten teşekkür ederim canı gönülden. Fuar etkinliğinin devam etmesi, antikacıların bir arada olması gerçekten güzel bir olay" şeklinde konuştu.
"Beyoğlu Belediyesini tebrik ediyorum"
Fuara Üsküdar Antikacılar Çarşısı’ndan katılan İbrahim İyrik, "Fuar olumlu olarak devam ediyor. Bu fuarın sosyoekonomik olarak da kültürel olarak da katkısının olacağı aşikar. Öğretici oluyor. Bizim için de inşallah yeni bir kapı açılmasına vesile olacak. Beyoğlu Belediyesini yaptığı bu festivalden dolayı tebrik ediyorum." derken, festivale Beyoğlu Kısmethan’dan katılan Mehmet Çaykan ise "Bu festival bir sene önce Tepebaşı’ndaydı. Bu sene Taksim Meydan’ında yapılması bizim için iyi oldu. Buraya daha çok kitle gelebiliyor ve daha farklı kitlelere hitap edebiliyoruz. Bir önceki seneye göre daha çok müşterimiz var" dedi.