Ataşehir Belediyesi, 9 bin Ataşehirli’nin temel gıda harcamalarını "ATAKART" ile ücretsiz sağlamaya başladı.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “su, ekmek, süt” ten oluşan temel ihtiyaç projesini hayata geçirdi. 9 bin Ataşehirli dağıtılan dijital" Atakart" ile 25 ayrı marketten alış veriş yapılabilecek.
Atakart projesi hakkında açıklama yapan, Başkan İlgezdi, ”Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çok önemli çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum. Amacımız hiçbir vatandaşımızı rencide etmeden onların temel günlük ihtiyaçlarını sağlamak” dedi.
Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, daha kalıcı ve daha kapsamlı bir organizasyonun ilk adımı olacak. Başkan İlgezdi, “Proje ilerleyen aylarda sosyal belediyeciliğin önemli adımlarından biri olacak, gıda bankacılığına dönüşecek” dedi.
Ataşehir’de anlaşmalı 25 markette geçerli olan, “Atakart Gıda Harcama Elektronik Kart” sayesinde ihtiyaç sahipleri belirlenen gıdaları ücretsiz alabilecek. Vatandaşlar, her hafta düzenli miktarlarda yükleme yapabilecek. Yüklenen bu tutarı vatandaşların tüketmek zorunda olduğu açıklanırken, kartta kalan bakiyenin, bir sonraki haftaya aktarımı söz konusu olamayacak.