Mustafa Kemal Atatürk, Büyükçekmece’de düzenlenen törenle anıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Atatürk’ü ve onun eserlerini sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78’inci yıl dönümünde Büyükçekmece’de saygı ve minnetle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma töreni ilçe protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Garnizon Komutanı Per. Albay Caner Demirkol’un çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da Atatürk Anıtına çelenk sunmalarının ardından tören sona erdi.
"Fikirleri yolumuzu aydınlatıyor"
Tören sonrasında açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece ilçe protokolümüz ve halkımız ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78’inci yıl dönümünde bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. 78 yıl sonra, hala bizlere fikirleriyle yol gösteren, yolumuzu aydınlatan büyük Atatürk’ü ve onun eserlerini sonsuza kadar yaşatacağız. Ruhu şad olsun" diye konuştu.