Bağcılar Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği sokak iftarları kapsamında 5 bin ilçe sakini bir araya geldi.
Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı içerisinde her hafta farklı bir mahallede ’sokak iftarı’ düzenliyor. Ramazan’ın 7. gününde sokak iftarının adresi Mahmutbey Mahallesi oldu. 5 bin kişi için kurulan iftar masalarında vatandaşlar hep birlikte orucunu açtı. Sokak iftarına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan da katıldı.
“RAMAZAN GÜZELLİĞİ DEVAM EDİYOR”
İftar öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan geleneklerini devam ettirdiklerini ifade etti. Binlerce vatandaşın aynı sofrada buluştuğunu belirten Çağırıcı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yıllar önce çadır geleneği ile başlayan Ramazan güzelliği devam ediyor. Daha sonra havaların ısınmasıyla beraber gönül sofralarını mahallelere taşıdık. Bugün de Mahmutbey Mahallesi’ndeyiz. Burada yıllardır komşuluk yapan dostlar, aynı inanca sahip, aynı duyguları paylaşan insanlar aynı sofrada buluşuyorlar. Diğer bir projemiz olan ‘Askıda Ekmek’ projesiyle, fırınlar başta olmak üzere marketlerde ’Bir ekmek de komşun için al’ projesi 12 ay üzerinden devam ediyor. Evde yemek yapma imkanı olmayan aileler için de yakın mesafedeki lokantalarda iftar yapma fırsatı tanıyoruz. Ramazan’ın son haftası inşallah Yetimler Haftası olarak kutlamaya devam edeceğiz.”
Kur’an tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla birlikte binlerce vatandaş orucunu açtı.