İslam Peygamberi Hz.Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrif edişinin 1445’inci yılı münasebetiyle Bağcılar’da “Tevhid ve Vahdet” adlı bir program düzenlendi. Coşkulu kutlamada programında dünyaca ünlü imam-hatipler salonu dolduran davetlilere Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi.
Bağcılar Olimpik Spor Salonu anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Hz.Muhammed’in (s.a.v), dünyaya teşrif edişinin 1445’inci yıldönümü münasebetiyle Bağcılar Belediyesi ile İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa “Tevhid ve Vahdet” adlı özel bir program düzenlendi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez ve İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’nın yanı sıra Bağcılarlılar katıldı.
Programın açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır günümüzde maddi yönün kuvvetlenmesine karşın manevi yönün zayıfladığını belirtti. Aziz Mahmud Hüdayi’nin sözüne atıf yapan Çakır, Peygamberin bile göçüp gittiği dünyada herkesin misafir olduğunu söyledi. Çakır, “Bu dünya gurbet diyarıdır. Bu karmaşa ve düğümü çözüp içimizi rahatlatacak örnek Peygamberimizde vardır. İç huzurunu bulacağımız yer onun gölgesidir” dedi.
“TEVHİD VE VAHDET’İ İYİ ANLAYALIM”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasını; “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlediğini hatırlattı. Yeryüzündeki tüm muhtaçlara, mazlumlara ve insanlığa huzur, saadet getirecek yegâne nizamın İslam nizamı olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Biz Müslümanlar olarak tevhid ve vahdeti iyi ve doğru şekilde kavramalıyız” diye konuştu.
“İSLAM ALEMİ ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR”
İslam aleminin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise fitne ve tefrikanın ateş gibi sardığı coğrafyada Allah (c.c.) Resulünün hayatının iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Öztürk, “Tevhid aynı zamanda kişinin kendisi, çevresi ve kainat ile kurduğu güzel ilişkinin adıdır.” dedi. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da Tevhid’in Allah’a(c.c) bilerek kulluk yapmak olduğunu belirterek, “Hep birlikte Allah’ın(c.c) ipine sarılalım. Mevki makam için birbirimizi öldürmek yerine Allah(c.c) için birbirimizi sevelim” şeklinde konuştu.
Programın ilerleyen anlarında uluslararası yarışmalarda ülkemize 1’inciliği getiren Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Eminönü Yeni Camii İmam-Hatibi Ferruh Muştuer, Suriyeli Kurra Muhammed Alaseliy, İSTOÇ Camii İmam-Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu ve Ataköy Camii İmam-Hatibi Adem Karabey davetlilere Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi. Salonu dolduran davetliler Kur’an bülbüllerini huşuyla dinledi.
BÜYÜKLERİNİN TAKDİRİNİ TOPLADILAR
Programda ayrıca Bağcılar Bilgi Evleri Bilge Çocuk Grubu ile Kur’an Kursu öğrencileri de peygamber sevgisinin anlatıldığı etkinlikleriyle büyüklerinin takdirini topladı. İşaret diliyle İstiklal Marşı okuyan öğrenciler İlahiler sundu. Ataköy Camii İmam Hatibi Hafız Adem Karabey ise Nat-ı Şerif okudu. Davetliler daha sonra Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yaptırdığı duaya ‘amin’ dedi.