Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde anneler, torunları ve çocuklarıyla piknik yaptı. Duygusal anların yaşandığı programda annelere karanfil hediye edildi.
Bağcılar’daki Üzüm Bağında düzenlenen Anneler Günü kutlamasına vatandaşlar ilgi gösterdi. Renkli ve duygusal anların yaşandığı etkinlikte, evlatlar annelerinin ve ninelerinin ellerini öperek hayır dualarını aldı. İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, davetliler ve bir çok vatandaşın katıldığı etkinlikte, günün anısına annelere karanfil dağıtıldı. Anneleri bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da 97 yaşındaki ilçe sakini Şaziye Tayfur’un elini öperek karanfil sundu.
“EĞER YAŞIYORSA ANNELERİMİZE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKALIM”
Ünlü spiker İnci Ertuğrul’un sunduğu programda bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Hasan Turan, ‘cennet anaların ayağı altındadır’ hadisine atıf yaparak, “Eğer yaşıyorsa annelerimize gözümüz gibi bakalım. Onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Vefat eden annelerimize Allah’tan (c.c) rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
”ONLARI HER GÜN HATIRLIYORUZ”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise anneleri bir gün değil her gün hatırladıklarını belirterek şunları söyledi: “Annelerimiz toplumun mihenk taşlarıdır. Onlar bizim ilk öğretmenimiz. Ülkemiz onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde gelişiyor, kalkınıyor ve yükseliyor. Hepimiz onlara minnet duyuyoruz” diye konuştu. Vatan ve milletleri için canlarını feda eden şehitlere Allah’tan (c.c.) rahmet dileyen Çağırıcı, şehit ve gazi anneleri ile eşlerinin de Anneler Gününü kutladığını ifade etti.
“ÇAĞIRICI 97 YAŞINDAKİ ŞAZİYE NİNENİN ELİNİ ÖPTÜ, KARANFİL VERDİ”
Konuşmaların ardından Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, 50 yıldır Bağcılar’da yaşayan 5 çocuk, 25 torun sahibi Şaziye Tayfur ninenin elini öptü.
“Şaziye ninem hayır dualarını eksik etme” diyen Çağırıcı, kendisine karanfil sundu. Çağırıcı, Turan ve Öztürk daha sonra üç engelli annesi Habibe Der ile Bağcılar’da yaşayan örnek annelere karanfil verdi. Programın ilerleyen anlarında Çağırıcı, kutlama programına katılan tüm annelere karanfil verdi. Program sırasında anneler, kendilerine mikrofon uzatan İnci Ertuğrul’a duygu ve hislerini anlattı. Yine, Engelliler Sarayı Müzik Grubu da seslendirdikleri eserle alkış toplarken, Bilgi Evleri öğrencileri de halk oyunları gösterileriyle programa renk kattı.