Bağcılar’da yaşayan vatandaşlara ilçenin geçmişini hatırlatmak ve paylaşma duygusunun geliştirilmesini sağlamak amacıyla ’Bağ Bozumu’ etkinliği yapıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı üzümlerden yapılan 3 bin kişilik organik pekmezi de vatandaşlara ikram etti.
Bağcılar Belediyesi tarafından ilçenin tarihinin yeni nesillere aktarılması ve insanlar arasında paylaşma duygusunun geliştirilmesini sağlamak amacıyla Sancaktepe Mahallesi’ndeki Üzüm Bağı’nda ’Bağ Bozumu’ etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da üzümleri dallarından toplayarak vatandaşlara ikram etti. Ardından pekmez kazanının başına geçen Çağırıcı toplanan üzümlerden yapılan organik pekmezi de vatandaşlara dağıttı. Dokuz farklı türde 220 adet üzüm asmasının bulunduğu Üzüm Bağı’nda vatandaşlar bir yandan dallarından yeni koparılan organik üzümleri yerken bir yandan da usta aşçılar tarafından kazanlarda kaynatılan organik pekmezleri tatmanın ayrıcalığı yaşadı.
"Sosyal dönüşüm projesi oldu"
Nostalji olması amacıyla üzüm bağlarında toplandıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Geçmişimizi geleceğe taşıyalım ve çocuklarımıza da güzel bir alan yapalım istedik. Nostalji Bahçesi’nde ilk olarak da üzüm bağını faaliyete geçirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz bağ bozumumuzda da yine hemşehrilerimizle birlikteyiz. Buralar hemşerilerimizin buluştuğu ve komşulukların yaşandığı noktalar haline geldi. Bir sosyal dönüşüm projesi oldu aynı zamanda buralar çünkü vatandaşlar üzüm salkımlarının altında çocuklarıyla, kadınıyla erkeğiyle kimse tahrip etmeden üzüm yemenin zevkini çıkartıyor. Bağcılarlı kardeşlerimiz ile gelecekte 15 Temmuz sonrasında ülkemizde oluşan kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin en güzel adresleri buralar olsun istiyoruz. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz" diye konuştu.
"Paylaşmaya katkısı çok olumlu"
Bağ bozumu etkinliğine katılan Salice Donmaz, "Buranın paylaşmaya katkısı gerçekten olumlu oluyor. Komşuluk kültürü gelişiyor çünkü biz üzüm bağına gidiyoruz dediğimizde bütün mahalle toplanıp buraya geliyoruz. Piknikler yapıyoruz, çok güzel oluyor" dedi.