Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa’nın en büyük ikinci meclisinin başkanı Jean Claude Frecon ve kongre üyelerini Büyükçekmece’de ağırladı.
Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Milli Delegasyonu Üyesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, mevcut Kongre Meclis Başkanı Jean Claude Frecon ve kongre üyeleri onuruna bir yemek verdi.
YAVUZ MİLDON’A MADALYA VERİLDİ
Büyükçekmece Albatros Restaurant’ta gerçekleşen akşam yemeğinde konuklarına Büyükçekmece hakkında bilgi veren Akgün, Avrupa’nın en önemli kongresinin üyelerini Büyükçekmece’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.
Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin önümüzdeki dönem yapacağı çalışma hakkında değerlendirmelerin de yapıldığı gecede, Kongre Başkanı J.C. Frecon tarafından eski dönem başkanı Yavuz Mildon’a yapmış olduğu başarılı çalışma nedeniyle madalya takdim edildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de, Yavuz Mildon’un 2008-2010 yılları arasında kongre başkanı olduğu dönemde çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirterek, kendisine bir plaket takdim etti.
Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin, Büyükçekmece’deki önemli seremonisine Kongre Başkanı J.C. Frecon’on yanı sıra Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcıları Gaye Doğanoğlu, Leen Verbeek, Genel Sekreter Andreas Kaiffer, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi eski başkanı Yavuz Mildon, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ve Büyükçekmece Belediye meclis üyeleri katıldı. Gecenin sonunda bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin Avrupa’nın en önemli ikinci meclisi olduğunu hatırlatarak, "Böylesine önemli bir heyeti Büyükçekmece’de ağırlamaktan ötürü onur duyduk" dedi.