Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbeti tutmaya başlayan Büyükçekmecelilere konuştu.
15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında, vatandaşların Türkiye genelinde başlattıkları demokrasi nöbeti Büyükçekmece’de devam ediyor.
"Dünya siyaset tarihine geçecektir"
Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki nöbet platformunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 yaşından beri siyasetin içinde olduğunu ve bugüne kadar 4 darbeyi yaşadığını belirterek, "15 Temmuz akşamı iki şekliyle dünya siyaset tarihine geçecektir. Bir tanesi kahraman Türk milletinin ülkesinin bölünmez bütünlüğü için, demokrasi için, vatanı için nasıl bir tavır sergilediğini, nasıl bir destan yazdığını ifade ettiği gecedir. Bu yolda yaşamını yitiren demokrasi şehitlerine yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yönüyle de Türk milleti dünya demokrasi sayfasındaki yerini altın harflerle alacaktır. İkincisi ise, bizim için kutsal sayılan o Mehmetçik üniformasıyla ve bu aziz millete, devlete ihanet  etmek üzere o üniformanın içerisine girmiş canilerin yaratmış olduğu o vicdansızların kendilerini darbe girişimleri de demokrasi tarihimize kara bir leke olarak da geçmiştir" diye konuştu.
"Perişan oldular"
Türk milletinin, 1071 Malazgirt Zaferi’nden 15 Temmuz 2016 tarihine kadar geçen sürede vatanını, bayrağını, devletini, dinini, namusunu korumak için sadece dış düşmanlarla savaştığını ifade eden Başkan Akgün, "15 Temmuz akşamında bu milletin aziz olarak gördüğü o asker kisvesi içerisindeki caniler o silahları, o tankları ve uçakları tarihte ilk kez Türk milletine çevirdi. Ama unuttukları bir şey vardı. bu milletin demokrasi uğruna, milli meseleler uğruna, milli irade uğruna gözünü kırmadan kendisini siper edebileceğini hesaba katmadılar. Perişan oldular" şeklinde konuştu.