Fiba Europe Cup’ta oynamak için FIBA’dan davet alan Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Kulübü Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kurucu Başkan Osman Yeşilgül ile birlikte Berlin’e gitti.
2011 yılında kurulmasının ardından 5 yıllık süreçte önemli başarılara imza atarak 2015-2016 sezonunda Spor Toto Basketbol 1. Ligi’ne yükselen Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı, sezonu 14 galibiyet ve 44 puan ile 10’uncu sırada tamamladı. Başarılarıyla FIBA’nın da dikkatini çeken Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı, Fiba Europe Cup’a davet edilmişti. Europe Cup’a katılacak takımlar arasında kura çekimi 22 Temmuz Cuma günü Almanya’nın Berlin kentinde yapılacak. Kura çekimine Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Kurucu Başkan Osman Yeşilgül de katılacak.
"Hiç kimsenin şüphe olmasın"
Büyükçekmece Demir İnşaat Basketbol Kulübü’nün Europe Cup’da mücadele verecek olmasının her Büyükçekmeceli gibi kendisini de çok heyecanlandırdığını belirten Başkan Akgün, "Berlin’de şanslı bir kura çekerek iyi bir sonuçla ülkemizde döneceğimize inanıyorum. Takımımız Europe Cup’a ülkemizi ve Büyükçekmecemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yaptı.
Fiba Europe Cup 2016’da mücadele edecek takımların kura çekimi 22 Temmuz Cuma günü Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşecek.