Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, oluşturulacak özel ekiplerin ilçe genelindeki restoran, kafe, kıraathane ve pastane gibi işletmeleri tek tek denetleyeceğini belirterek, "Medeniyetin gereği ne ise Büyükçekmece’de de o olacak" dedi.
Büyükçekmece Belediyesi, halk sağlığını ve engelli vatandaşların gündelik hayatta karşılaştıkları zorlukları göz önünde bulundurarak yeni bir düzenleme getiriyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe genelindeki mevcut işletmelerin oluşturulacak özel ekipler tarafından tek tek denetleneceğini belirtti. Restoran, kafe, kıraathane ve pastane gibi işletmelerin tuvaletlerinin hijyenik koşullarda ve havalandırma sistemlerinin uygun olup olmadığının kontrol edileceğini ifade eden Başkan Akgün, "Restoran, kafe ve pastane gibi umuma mahsus işletmelerde bay ve bayan tuvaleti şartı getiriyoruz. Kıraathanelerde sadece erkek tuvaleti yeterli olacak. Bu tuvaletler hijyenik, vatandaşların rahat bir şekilde kullanabilecekleri büyüklükte ve havalandırma sistemleri de teknik şartlara uygun olacak. Engelli vatandaşlarımızın bu işletmelere rahatça girebilmeleri için de gerekli düzenlemeleri yapmak zorundalar" dedi.
"Engellilerin karşılaştıkları zorluklar ortadan kaldırılacak"
Belediye ekiplerince yapılacak denetlemelerde belirlenen şartlara uygun olmayan iş yerlerinin uyarılacağı ve eksikliklerin giderilmesi için kendilerine makul bir süre tanınacağını kaydeden Başkan Akgün, "Kendilerine tanınan süre sonunda ekiplerimiz bu iş yerlerine giderek kontrollerine yapacaklar. İstenilen şartlar yerine getirilmemişse ruhsat iptaline kadar gideceğiz. Çünkü halk sağlığını korumaya ve engelli vatandaşlarımızın gündelik yaşamda karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmaya kararlıyız" diye konuştu.
Başkan Akgün, yeni açılacak olan işletmelerde bu şartları yerine getirmeyenlere ruhsat verilmeyeceğini, halkın yoğun olarak bulunduğu düğün salonu gibi işletmelerde de çocuk bakım ve emzirme odası şartı getirileceğini sözlerine ekledi.