2000 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 31’inci Genel Kurula katılmak üzere Fransa’nın Strazburg kentine gidiyor.
16 yıldır Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türk Milli Heyeti’nde yer alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir hafta sürecek kongrede önemli toplantılara katılacak.
Yeni yönetim seçilecek
"Yerel ve Bölgesel Düzeyde Etik ve Şeffaflık" teması ile 31’inci defa toplanan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 18 Ekim, Salı günü grup toplantıları ile başlayacak. Bu yıl Kongre’de gerçekleşecek en önemli olay, "Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi" Yönetiminin (Kongre Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Meclis Başkanı) yeni dönem temsilcilerinin seçilecek olması.
"Ülkemiz için hayırlı olsun"
Strazburg’a gitmeden önce bir açıklama yapan Başkan Akgün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin bu yıl çok önemli gündem maddeleri toplanacağını belirterek, "16 yıldır olduğu gibi, Türkiye’nin çıkarlarını en iyi şekilde savunmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek üzere Strazburg’a gideceğiz. Alınacak kararlarının ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Strazburg’taki temasları önümüzdeki, haftasonuna kadar sürdürecek.