Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e unutulmaya yüz tutmuş Anadolu el sanatlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda verdiği desteklerden ötürü Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin “Onursal Başkanı” unvanı verildi.
17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece Belediyesi ve Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER) katkılarıyla düzenlenen Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı, Türkiye’nin ve dünyanın önemli zanaatkarlarını bir kez daha festival aracılığıyla bir araya getirdi. 17 yıldır başarıyla süren ve Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez dünyanın en iyi “Kültür ve Sanat Festivali” seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin mimarı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e anlamlı bir unvan verildi.
ANELSANDER Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece El Sanatları Atölye Bayramı Küratörü Uğur Bent Türker, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması, geliştirilmesi ve korunması yolunda verdiği katkılardan dolayı kendisine “Onursal Başkan” unvanı verildiğini açıkladı. Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle Başkan Akgün’e “Onursal Başkanlık” beratı ve belgesini takdim eden Türker, geleneksel sanatların yaşatılması konusunda verdiği destekten ötürü teşekkür etti.