Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Cevizli Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Elazığlılar ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Altınok Öz’e Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim eşlik etti. Düzenlenen kahvaltıda; Kartal Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “1000 Yetim Çocuğu Giydiriyoruz” projesi anlatıldı.
Sultanbeyli, Maltepe, Ataşehir ve Kartallı muhtarların da katıldığı kahvaltının ardından bir konuşma yapan Başkan Altınok Öz, Misak-ı Milli sınırlarının Lozan antlaşmasıyla yazıldığını söyledi. Türkiye’nin çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Başkan Altınok Öz, şöyle konuştu: “ Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları Lozan’la çizildi. Çok kültürlü ve zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu, değişik tatların bir araya gelmesiyle nefis bir yemeğin ortaya çıkması gibi bir şeydir. Çeşitlilik, kıymetini bildiğimiz müddetçe zenginliğimizdir. Bin yıldır böyle değerlendirdik ve bin yıldır böyle yaşadık. Ne zaman ki Ortadoğu’da ve Türkiye’nin doğu bölgelerinde petrol ve küresel ısınma nedeniyle bazı ülkelerin su ihyacı çıktı, o zaman ülkemiz karışmaya başladı. Bizleri birbirimize düşürmeye başladılar. Birbirimize düşmeyeceğimiz bir yaşam diliyorum."
“KARTAL BELEDİYESİ YANINIZDA”
Hayır işlerinde reklamı sevmediğini ve bunun siyasi malzeme yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Altınok Öz: “Buradaki etkinliğin sadece sabah kahvaltısı olacağını biliyordum. Böyle bir yardım projesi olacağını bilseydim inanın katılmazdım. Çünkü böylesi şeylerin siyasi malzeme yapılmasına karşıyım. Buradaki ‘1000 yetim çocuğu giydiriyoruz’ projesi çok güzel. Muhtarlara özellikle önemli görevler düşüyor. Mutlaka gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilmeli. En güzel hayır odur. Kartal Belediyesi olarak derneklere destek vermeye hazırız.” dedi.
“MUHTARLARIN ÖNEMLİ GÖREVLERİ VARDIR"
Hizmet noktasında muhtarlara önemli görevler düştüğünü sözlerine ekleyen Başkan Altınok Öz: “2009 yılında göreve geldiğimizde bin 100 tane engelli vardı. Kayıtlı olarak 5 bin 500 engellimiz var. Bir toplumda engelli sayısı yüzde 8’dir. 500 bin nüfuslu Kartal’da demek ki engelli sayısı 40 bin civarında. Biz ne yapmışız? Engellilerin onda birine ulaşmışız. Biz, o engellinin engelini bilemezsek, engel çeşidini, bilmezsek, yerel yönetim olarak engellilere nasıl hizmet vereceğimizi bilemeyiz. İstatistik Kurumu, istatistiği mutlaka iyi yapmalı. Mahallelerde ne kadar engelli var, bunların çeşitleri nelerdir. O engellilerin ailelerinin ihtiyaçları nelerdir? İşte mahalle muhtarları bu konular üzerinde durmalı. Hangi düşüncede olurlarsa olsunlar muhtarlar önemlidir. Biz bu kente hizmet için yola çıkmışsak muhtarlar da ev ev mahalle mahalle dolaşarak mahallenin sorunlarını en iyi bilecektir. Siz bizden yararlanıyorsunuz, biz de sizden yararlanıyoruz. Karşılıklı bir iletişimimiz var. Mahallelerdeki sorunları sizden öğreniyoruz. Bizler yerel yönetim olarak; o mahallere hizmet götürüyoruz. Katılımcı demokrasiye inandığımız için bu noktadayız. Demokrasinin en uç noktasında muhtarlar vardır. Orta noktasında belediye başkanları vardır. “ dedi.
Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından söz alan Kartal Elazığlılar Derneği Başkanı Ömer İçmeli de Türkiye’nin sevgiye ve barışa ihtiyacı olduğunu belirterek Başkan Altınok Öz ve davetlilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.