Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kurban kesim alanını gezerek vatandaşların bayramlarını kutladı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Öz, kurban alanındaki çalışmalar hakkında da görevlilerden ayrıntılı bilgi aldı.
Kartal Belediyesi tarafından açılan kurban satış alanı ve kesim alanları vatandaşın hizmetine sunuldu. Türkiye’nin her tarafından getirilen kurbanlıklar Kartal Belediyesi tarafından hazırlanmış steril alanda Kurban Bayramı’na hazırlandı. Kurban kesim alanlarının kurulduğu tarihten bu yana görev yapan veterinerler, Kurban Bayramı boyunca da alanda görevine devam ederek kurbanlıkların kesimini kontrol ediyor.
Kurban satış alanında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık kesimhanesi olarak iki kesimhane bulunuyor. Kesimhanelerde 24 tane işinin ehli kasap çalışmakta. Kurbanlıkların kesimi İslami şartlara uygun şekilde yapılıyor. Vatandaşlar kurbanlık alandan almış oldukları kurbanı satış alanı içindeki kesimhanede zahmetsiz bir şekilde kestiriyorlar. Sırası gelen vatandaşlar, görevliler tarafından adları okunarak kesim alanına alınıyor. Vatandaşlar ise kurbanlıklarının kesilmesini izleyebiliyor. Kesim yapılan alanlardaki kan ve kurban atıkları ise görevliler tarafından anında suyla temizliği sağlanıyor. Hızlı bir şekilde kurbanlıkları kesen görevliler, kurban sahiplerine poşetlere koyarak etlerini teslim ediyor.
Zabıta ekipleri kurban satış ve kesim alanlarını denetliyor
Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kurbanlık satış ve kesim alanında vatandaşlara yardımcı olurken, usulsüz yapılan işlemlerde de cezai işlem uyguladı. Kesim alanlarını da denetleyen zabıta ekipleri, Kurban Bayramı boyunca kurbanlık satış ve kesim alanında vatandaşa hizmet vermeye devam edecek.
Kurbanlıklarını kestirmek için bekleyen vatandaşlar Kartal Belediyesi’ne yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Oturdukları bölgeye yakın olan ve kesimhanesinden de memnun oldukları kurban satış ve kesim alanının vatandaşlar için büyük bir kolaylık olduğunu dile getirdiler.
Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ait ambulans ile istenmeyen kazalar için hazır bekletiliyor.