Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, tadilatı devam eden ’’Yaşlı Bakım ve Huzurevi’’ binasının inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi’nde tadilatı devam eden ’’Yaşlı Bakım ve Huzurevi’’ binasının inşaatını ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, incelemelerde bulunurken kendisine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Sağlık İşleri Müdürü Nuray Sancaklı, Destek Hizmetleri Müdürü Güray Ünseven eşlik etti.
Yaşlı Bakım ve Huzurevi Projesi
Kartal Belediyesi’ne ait Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında ve Kartal’da bulunan iki yapı bloğunda, led aydınlatma, izolasyon, solar panel ve mekanik sistem iyileştirmelerini içeren enerji verimliliğine yönelik uygulamalar yapılıyor. Avrupa’nın farklı ülkelerinden 16 ortağın katılımıyla başlatılan “R2CITIES Projesi”, İspanya Valladolid, İtalya Cenova ve Türkiye Kartal olmak üzere 3 farklı şehirde eş zamanlı olarak yürütülüyor. 2016 yılında başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından binalarda yüzde 63 enerji tasarrufu sağlanması planlanıyor. Ülkemizde AB 7.Çerçeve Programı kapsamında, TÜBİTAK koordinasyonunda ilerleyen ve dünya çapında bir proje olan “R2CITIES Projesi” ile elde edilen veriler ve proje sonuçları yurt içi ve yurt dışında paylaşılarak projenin diğer şehirlere model olmasına ve az enerji tüketen şehirlerin oluşmasına katkı sağlanması hedefleniyor.