Sultangazi Belediye Meclisi, 2017 mali yılı bütçesini onayladı. Belediyenin 2017 yılı bütçesi 335 milyon TL olarak belirlenirken, en büyük pay Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı. Meclis toplantısında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Tüm yatırımlarımız ilçenin geleceğine yönelik. Hayata geçirilen projelerle Sultangazililer geleceğe daha güvenle bakıyor" dedi.
Sultangazi Belediyesi’nin 2017 mali yılı bütçesi ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahmini ile ilgili teklif, Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Sultangazi Belediye Meclis Başkanı Hacı Orhan’ın başkanlığında yapılan toplantı grupların bütçe hakkındaki değerlendirmeleriyle başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da 2017 mali bütçesi ile belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Meclis toplantısında daha sonra plan ve bütçe komisyonunun hazırladığı 2017 yılı mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Toplantıda 2017 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi 335 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük payı 102 milyon TL ile Fen İşleri Müdürlüğü alırken; bunu 40 milyon 600 bin TL ile Temizlik İşleri Müdürlüğü izledi.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, mecliste yaptığı konuşmasında son iki yılda hazırlanan bütçelerdeki hedeflere ulaştıklarını söyledi. Başkan Altunay, "Son iki yılda bütçede yüzde 100 oranlarında bir denklik sağladık. İlçenin karakteristik, sosyal ve ekonomik yapılarının yanı sıra enflasyon oranlarını da dikkate alarak hazırladığımız bütçeleri ilçenin gelişimi için kullandık" dedi.
İlçedeki her mahalleye eşit hizmet götürme çabasında olduklarını kaydeden Başkan Altunay, şunları söyledi:
"Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Altyapı ve diğer yapılarda gelişen teknolojiyi ve çağın şartlarını dikkate alarak, ihtiyaca cevap verecek yapılar oluşturduk. Eğitimde her zaman desteklerimiz oldu. Arsa teminlerini sağlayarak 5 olan lise sayısını 25’e kadar çıkarıyoruz. 5 tane üniversitenin Sultangazi’de eğitim vermesini amaçlıyoruz. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu bütçede de Sultangazi’ye birçok hizmet kazandırmanın gayreti içindeyiz. Tüm yatırımlarımız ilçenin geleceğine yönelik. Hayata geçirilen pojelerle Sultangazililer geleceğe daha güvenle bakıyor."
Konuşmaların ardından 2017 yılı mali bütçesi oylamaya sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.