Beyoğlu Belediyesi Cihangir Semt Konağı tarafından Cihangir Caddesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Her yıl Beyoğlu’nda 10 bin çocuğa gezi yaptırıyoruz. 5 bin çocuğu Kefken Çevre ve Yaz Kampı’na götürerek kültür sanat faaliyetleri yaptırıyoruz. Yıllardır tek amacımız yavrularımızı hayata bilinçli bir şekilde hazırlamak" dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Semt Konakları Pilav Günleri Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Cihangir Caddesi’nde program düzenlendi. Cihangir Semt Konağı öğrencileri etkinlikte sergiledikleri birbirinden güzel gösterilerle katılımcıların büyük beğenisini topladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, başkan yardımcıları, semt konakları temsilcileri ve mahalle muhtarları da katıldı.

"SEMT KONAKLARIMIZ MUHİTLERE AYRI BİR HAVA KATTI"

Başkan Demircan, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Beyoğlu’nda her muhitte bir semt konağı olduğunu ve uzun yıllardır semtlere ayrı bir hava kattıklarını belirterek, "Cihangir’de son 2 yıldır gerçekten konak havası iyice oluştu. Muhtarımız, doktorlarımız orada, 600 tane de öğrencimiz var. İyi bir sayı ama öyle semt konağımız var ki 2 bin-3 bin öğrencisi var.  Dünya bugün alın terinden akıl terine geldi. Akıl teri daha değerli. Bakın her yıl Beyoğlu’nda 10 bin çocuğa gezi yaptırıyoruz. Beyoğlu’nun çevresini tanısınlar diye. 5 bin çocuğu da Kefken kampına göndererek kültür sanat faaliyetleri yaptırıyoruz. Yine bu semt konaklarında ve gençlik merkezinde birçok kültür sanat faaliyetini yavrularımıza veriş sebebimiz tektir. Onları hayata bilinçli bir şekilde hazırlamak" ifadelerini kaydetti.

"OLANAKLARIMIN ÇOĞUNU ÇOCUKLARA HARCADIM"

Beyoğlu’nun kültür sanat çalışmaları ile başka bir yere geldiğini de ifade eden Başkan Demircan, "Bizim hizmetlerimizin merkezinde insan var. Onun için ben şahsen olanaklarımın çoğunu çocuklara harcadım. 2004’te Beyoğlu’nda 1-2 tane anaokulu vardı. Şimdi sadece belediyede 600 tane öğrenci var. Özel sektörle birlikte okulları, anaokullarını da yaptık, anaokuluna gitmeyen kalmadı. Şimdi hepsi ayrı bir heyecanla hayata bakıyor. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Zor bir iş semt konağında kalmak, burada bu çocuklara ulaşmak. Teşekkür ediyorum ekibime, bizi siz ayakta tutuyorsunuz. Bu hizmet ilişkisini burada bulunan bu muhitle kurmuş olmak beni de ayrıca mutlu ediyor" şeklinde konuştu.