Restore edilerek yeniden hizmete açılan tarihi Emek Sineması hakkında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Emek Sinema Kompleksi Beyoğlu iddiasını devam ettiren en önemli yapı taşı olarak hayatına devam ediyor. Çünkü Emek Sineması Beyoğlu’nun kutup yıldızıdır" dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, restore edilerek yeniden hizmete açılan tarihi Emek Sineması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Beyoğlu’nun çok büyük bir yer olduğunu ancak İstiklal Caddesi ve çevresinin de ayrı bir önem taşıdığını belirten Başkan Demircan, İstiklal Caddesi ve çevresinin kültür, sanat ve mimarinin merkezi olduğunu söyledi.
"BEYOĞLU İDDİASINI DEVAM ETTİREN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞIDIR"
İstiklal Caddesi’nin çok mütevazi bir alan olduğunu da ifade eden Başkan Demircan, "Dışarıdan buranın müdavimleri dışında da çok sayıda insan geliyor. Bunları mimari çatı altında kültürle buluşturacak mekanımız yok. O zaman adam nereye gelecek?  Alternatif alışveriş merkezlerinden birine gidip sinema izleyecek, tiyatro izleyecekler. Ama siz mekan yaratmamışsanız iddianızı kaybedersiniz. Emek Sinema Kompleksi Beyoğlu iddiasını devam ettiren en önemli yapı taşı olarak hayatına devam ediyor. Çünkü Emek Sineması Beyoğlu’nun kutup yıldızıdır" dedi.
"İNSANLARIN KONSERLER İZLEYİP MÜZİK DİNLEYECEKLERİ MEKANA DOĞRU GİDİYORUZ"
Başkan Demircan, "Şimdi Emek Sinemasında ilk oyunlar oynanmaya başladı. İnşaat yeni bittiği için şimdi detaylardır, provalardır, ses ayarlarıdır o safhalarda. Tabi etkinlikler de yapılmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bu etkinliklerle beraber haziranın başından itibaren Anadolu Ateşi de sahne alacak. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Buraya gedikleri için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Biraz daha toparlandıktan sonra ücretli biletler de satışa sunulacak. Artık rutinleşmiş, planlaşmış her bir anı dolu olan,  insanların gidip gelerek konserler izleyip müzik dinleyecekleri mekana doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.