Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’na konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bir Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlarken insanların şehirlerden beklentilerini çok iyi anlamak gerekiyor dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nın öğleden sonraki oturumunda Kentsel Dönüşüm projelerinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı. Sabah Gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve Moderatörlüğünü Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un yaptığı programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da konuşmacı olarak katıldı. Oturumda, Kentsel dönüşüme stratejik yaklaşımlar ve şehirlerin altyapı çalışmaları masaya yatırıldı.
İNSANLARIN BEKLENTİLERİNİ ÇOK İYİ ANLAMAK GEREKİYOR
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlarken insanların şehirlerden beklentilerinin çok iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, “Eğer burada eksik bir yaklaşım ortaya koyarsak o zaman yapacağımız planlamalar sıkıntıya girer ve beklentiyi karşılayamamış oluruz. Şehirlerden beklentiler dört tanedir. Birincisi şehrin ekonomisi, ikincisi şehrin eğitimi, üçüncüsü şehrin sosyal ve kültürel hayatı, dördüncüsü ise bütün bunları dikkate alan mekânsal planlamalardır. Bu dört temel yaklaşımı dikkate alarak bir şehre bakıyorsak o zaman doğru yapıyoruz demektir. Eğer böyle bakmıyorsak bir şeyler yanlış gidiyor demektir.” ifadelerini kullandı.
BİZ OLAYIN BU PLAN KISMIYLA İLGİLİ OLMALIYIZ
“Bir yerde iş varsa, aş varsa, gelecek varsa, ekonomi varsa insanlar o şehre giderler. Eğer orada gelecek vaadi yoksa cazibe alanı olmaktan çıktıysa sizin yaptınız mükemmel mekansal planlamaların her biri çöp olur. Bir şehrin ekonomisini tarif edemediysek, burada ne yapacağımıza dair kararlar veremediysek o zaman şehrin en önemli dinamosunu ve en önemli lokomotifini elden kaybettik demektir.” diyen Başkan Demircan “Bir şehir ekonomisini düşünmeli ve eğitimini o ekonomiye eş güdümlü yapmalıyız. Bir belediye şehir planlaması yaparken bunları ıskalayıp ben sadece kentsel dönüşüm yapacağım derse müteahhitlik yapıyor demektir. Biz olayın bu tarafıyla değil plan kısmıyla ilgili olmalıyız.” dedi.