Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ’’Kağıthane’de Yaşanan Değişim ve Dönüşüm’’ konulu panel kapsamında Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kağıthane’de Yaşanan Değişim ve Dönüşüm" konulu panel kapsamında gençlerle Kağıthane Projelerini paylaşan Başkan Kılıç, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde Kılıç, Kağıthane’nin 12 yılda adeta çağ atladığını belirterek bunun, çok çalışmak ve kendilerini hizmet ettikleri ilçeye ait hissetmekle alakalı olduğunu söyledi.
Yerel yönetimlerin öncelikle halkla arasındaki güven problemini ortadan kaldırması gerektiğini belirten Başkan Fazlı Kılıç, "Kurum olarak vatandaşla kurulacak iletişim ve bu iletişim neticesinde ortaya çıkacak güven çok önemli. Bu güveni oluşturduktan sonra yaptığınız ve yapacağınız hizmetler için de önünüz daha açık oluyor. Bir proje ortaya çıkardığınızda ve hayata geçirmek istediğinizde vatandaşın size güveniyor olması işin yapılmasında kolaylık sağlıyor" dedi.
"12 YILDIR VATANDAŞLARIMIZLA RANDEVUSUZ GÖRÜŞÜYORUZ”
Başkan Kılıç, "Biz bu güven ortamını yoğun bir çalışmayla çok kısa bir sürede oluşturduk. Öncelikle makam odamızın kapısını kaldırarak vatandaşa ,’aramızda hiçbir engel yok’ mesajı verdik. Cep telefonumuzu herkesle paylaştık. Makam odamıza kameralar koyarak şeffaflığı ön plana çıkardık. Dünyanın her yerinden internete girerek vatandaşlar bizim makamdaki çalışma ortamımıza an be an tanıklık edebiliyorlar. Her sabah saat 8’de 12 yıldır aralıksız vatandaşımızla randevusuz görüşüyoruz. Toplumun önde gelen kesimleriyle istişareler, bunun yanı sıra esnaf ziyaretleri, kadın kent gönüllüleriyle buluşma ve halk meclisleri düzenliyoruz. Bu buluşmalarda vatandaşlarımızın istek ve önerilerini dinliyor, gereğinin yapılması için çalışma programlarımızı buna göre ayarlıyoruz. Bir anlamda Kağıthane’yi Kağıthaneliler yönetiyor. Bu da vatandaşla aramızda güçlü bir güven duygusu ve bağ oluşturuyor" diye konuştu.