Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı, Bulgaristan’ın Rilski Sportist takımını 92-70 yenerek 3’üncü maçında 2’nci galibiyetini aldı. Demir İnşaat Büyükçekmece Kulüp Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "FIBA Europe Cup’ın en güçlü takımlarındanız" dedi.
FIBA Europe Cup’ta Türkiye’yi temsil eden Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı, Bulgaristan’ın Rilski Sportist takımını 92-70 yenerek 3’üncü maçında 2’nci galibiyetini aldı. Gazanfer Bilge Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın ilk periyodunu 22-19 üstün geçen Demir İnşaat Büyükçekmece, soyunma odasına da 41-35 önde gitti. İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan ve üçüncü çeyreği 73-48 önde tamamlayan mavi-beyazlı takım karşılaşmadan 92-70 galip ayrıldı.
Demir İnşaat Büyükçekmece, Euro Cup’ta kendi evinde oynadığı 2 maçı da kazanarak H grubunda 2’nci sırada yer aldı.
"Avrupa’nın en iyilerindeniz"
"Avrupa’da başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" diyen Başkan Akgün, "FIBA Europe Cup’ın en güçlü takımlarındanız. İnanıyorum ki Avrupa da güzel sonuçlar alacağız. Bugünkü galibiyet ile takım oyunlarını, hocalarını ve tüm Büyükçekmecelileri kutluyorum" ifadelerini kaydetti.
Akgün, "Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden takımımızı canı gönülden kutluyorum "dedi.