Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye binası önündeki çamlık alanda düzenlenen bayramlaşma törenine katılmayan ilçedeki görevli yöneticilere sitem etti.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından bayramların ikinci gününde yapılarak geleneksel hale gelen bayramlaşma töreni, belediye binasının önündeki çamlık alanda gerçekleşti. Bayramlaşma törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra ilçedeki iki siyasi partinin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Başkan İmamoğlu, çocuklara harçlık vermeyi de ihmal etmedi. Başkan İmamoğlu’nun küçük bir kıza harçlık verme çabaları ise renkli görüntüler oluşturdu.
“Ben kafasını kuma sokacak bir yönetici değilim”
Bayramlaşma törenine katılmayan ilçe yöneticilerine sitemde bulunan İmamoğlu, “Belediye denilen kavram bir siyasi partinin kazanmasıyla oluşmuştur. Ancak, her siyasi ortama, her siyasi kimliğe ve kuruma yakın olmak zorundadır, aynı mesafede olmak zorundadır. Bir ilçenin Kaymakamı, belediye başkanı böyle güzel ortamları yapmakta ve buluşturmakta öncü olmak zorundadır. Programlara davet edilmelidir, davet etmelidir. Ben bunları aynı şekilde titizlikle yürüttüğümü belirtmek isterim. Kimi zaman sözlü ifadeler yetmiyor yazıya döküyorum. Ben kafasını kuma sokacak bir yönetici değilim. Ben bu sözleri lafları kimseden esirgeyecek birisi değilim. Ben bir görev için geldim en iyi şekilde yapmak zorundayım. Görevim bittiği gün halk takdir etmediği zaman da gitmek zorunda olduğumu bilen birisiyim. Takıntılı birisi değilim, umurumda da değil” dedi.
Bayramlaşma törenine katılan siyasi ilçe başkanlarına teşekkür ettiğini söyleyen Başkan İmamoğlu, “Ben programa katılan iki siyasi parti ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim. Umarım bu ortamları daha yoğun bir şekilde yaşarız. Ben kaymaklar olsun, ilçe başkanları olsun ben elimden geleni yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. Beylikdüzü’nün bu hassasiyetlerini farkında olmayan, görev icabı bir iki yıl buraya gelip gidecek olan kimliklerin bu ilçenin huzurunu bozmaya asla ve asla hakları yok. Onlar gelirler ve giderler. Dediğim gibi ama atanmış olur, ama seçilmiş olur, ama kaymak olur, ama ilçe başkanı olur. Bu ilçenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Kalanlar hangi görüşte olursa olsun bu ilçenin insanlarıdır” diye konuştu.
“Dağ olurum, taş olurum yine de onların bu tavırlarına bu ilçede müsaade etmeyeceğim”
26 yıldır Beylikdüzü’nde yaşadığını vurgulayan Başkan İmamoğlu, “Ben 26 yıldır bu ilçede yaşıyorum. Ama görev icabı gelip gidecek olanlar, bu ilçede geçici olanlar, bu ilçede kalıcı olanların değerlerine ve hassasiyetlerine asla sıkıntı veremezler. Dağ olurum, taş olurum hiçbir şekilde onların görevim icabı onların bu tavırlarına müsaade etmeyeceğimi söylemek istiyorum. Bu konuda da ilçe başkanlarımızın affına sığınarak, herkesi vazifeye davet ediyorum. Çok net bir şekilde bunun adı ilçe başkanı, muhtar, dernek başkanı kim olursa olsun herkes vazifelidir ve tavrını net koymalıdır. Son sözüm olarak birileri gelip giderler, birileri burada kalıcıdır. Herkesin bu işe tavır koymasını ben görev kabul ediyorum” şeklinde konuştu.