İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, demokrasi nöbetinde Kağıthanelilerle bir araya geldi.
Kağıthane Meydanı’nı dolduran darbe karşıtı vatandaşlarla birlikte ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan Başkan Topbaş, 15 Temmuz gecesi ülkede yaşananlara değindi. "Maalesef Seyit Çavuş’un, Mehmet Onbaşı’nın o asker kıyafetlerini giydiler" diyen Topbaş, "Bunlara yakışmıyordu zaten, iğreti duruyordu üzerlerinde. Bizi birbirimize düşürmek, kaos çıkarmak istediler. Ama sizler birer kahraman gibi öne atıldınız. Karşılarına dikildiniz. Millete ve milli iradeye rağmen hiçbir şey gerçekleşmez dediniz. Milleti arkasına almayan hiç kimse geleceğe yürüyemez dediniz. Oyunlarını boşa çıkardınız" ifadelerini kaydetti.
Birlik ve beraberliğin bozulmadan devam etmesinin önemli olduğunu anlatan Başkan Topbaş, "Yetkiyi halk verir, halk alır. Başka hiçbir güç verilen yetkiyi alamaz, bunu gösterdiniz. Biz farklılıkları ortadan kaldırıp burada beraber olduğumuz gibi AK Parti, CHP, MHP herkes burada olmalı. Bizim değişmeyecek olanlarımız vatan, millet, bayrak, insan sevgimiz ve cumhuriyete olan saygımız. Diğerleri teferruat. Buralarda boğulmayacağız" diye konuştu.
Darbecilerin, halkın gösterdiği direniş karşısında eriyip gittiğini vurgulayan Başkan Topbaş, "Ne olur o şehitlerimizin ruhu şad olması için bu birlikteliği bozmayınız, bu kardeşliği devam ettiriniz. Başkomutanımız, ‘Artık eve dönebilirsiniz’ diyene kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz" dedi.
Kağıthane Belediyesi tarafından 15 Temmuz’dan itibaren her akşam düzenlenen demokrasi nöbetleri her geçen gün artan bir kalabalıkla devam ediyor. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yoğun katılımdan dolayı alanda bulunan vatandaşlara teşekkür etti ve "Bu nöbetlerle vatan bekliyoruz, milli iradeye sahip çıkıyoruz. İnşallah bu 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da bu nöbetlerimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde taçlandıracağız"’ şeklinde konuştu.