Bayram namazını Atatürk Mahallesi’nde bulunan Hacı Mustafa Güllü Camii’nde kılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, namaz çıkışı çocuklara içerisinde nostaljik oyuncak ve gıdalar bulunan hediye kutusu dağıttı.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz Bayram namazını Atatürk Mahallesi’ndeki Hacı Mustafa Güllü Camii’nde kıldı. Bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Karadeniz, çocukların da bayramını tebrik ederek, dağıttığı nostaljik hediye kutusuyla çifte bayram yaşattı.
“Çocuklarımız, eski bayramları yaşasınlar”
Başkan Karadeniz, sokakta gördüğü ve bayramlaştığı çocukları içinde misket, topaç, kuruyemiş, leblebi tozu, horoz şekeri, mendil, İstanbul çikolataları bulunan nostaljik hediye paketiyle ödüllendirdi. Çocuklara eski bayramları yaşatmak istediklerini ifade eden Başkan Karadeniz, “Çocuklarımız belki bu hediyeye bir anlam veremeyecekler. Ama ebeveynlerine sorduklarında onlar çocuklarına eski bayramları anlatacaklar. Teknoloji yaşamlarımızı değil, çocuklarımızın oyunlarını da değiştirdi. Çocuklarımız ellerinde tablet, bilgisayar başında oyun oynadıklarını zannediyorlar. Oysa ki geleneksel olarak bildiğimiz eski oyunlarımızın onların kişilik gelişimi üzerindeki etkisi çok daha fazladır. Aileler, çocuklarına sokakta da oynama fırsatı sunmalıdır” diye konuştu.
Başkan Karadeniz, tüm vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli, sağlıklı, huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmelerini temennisinde bulundu. Başkan Karadeniz’e, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da eşlik etti.