Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin ardından Vatan Caddesi’nde Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Birlik ve bütünlük içerisinde sağcısıyla, solcusuyla, muazzam bir fotoğraf çizdik" dedi.
Yenikapı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla her görüşten milyonlarca insanın katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin ardından vatandaşlar, çarşamba günü sona erecek olan Demokrasi Nöbetini sürdürdü. Vatan Caddesi’ndeki nöbetlerine devam eden vatandaşlar, Yenikapı’daki coşkuyu buraya taşıdı. Vatandaşların nöbetine eşlik eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşlara seslendi.
Yenikapı’daki mitingin dünya tarihinde bir ilk olduğunu belirten Mustafa Demir, "İçinde vatan ve millet sevgisi olmayan şu olayı anlayamaz. Siz dünya tarihinin en büyük mitinginden geliyorsunuz. 7 saat ayakta duruyorsunuz. Allah’a şükürler olsun, bırakın Cumhuriyet tarihini, Osmanlı tarihi dahil, Anadolu, Balkanlar, Avrupa tarihi dahil, dünyanın en büyük, en önemli, en anlamlı mitingini gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Batı medyasının dev mitingi görmediğini ifade eden Mustafa Demir, onlar görmese de bu miting olsun. Bu miting tarihe maloldu. Şimdi uykuları kaçma zamanı onların. Birlik ve bütünlük içerisinde sağcısıyla, solcusuyla, muazzam bir fotoğraf çizdik" dedi.