Fatih Belediyesi bir ilke imza atarak Periscope ve Facebook üzerinden canlı yayında sosyal medya sohbetleri gerçekleştirdi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Periscope’tan canlı yayın yaparak vatandaşlarla buluştu.
Fatih Belediyesi bir ilke daha imza atarak Periscope ve Facebook üzerinden sosyal medya sohbetleri gerçekleştirdi. Osmanlı’nın kadın sultanları ve eserlerinin konuşulduğu programda Başkan Demir’e sunucu Cansu Canan Özgen ve tarihçi Talha Uğurluel eşlik etti. Tüm vatandaşların sosyal medya üzerinden anında takip edebildiği canlı yayınla vatandaşlarla buluşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve sunucular, Osmanlı tarihi, kültürü ve yaşayış tarzları hakkında sohbetler ederek, vatandaşları bilgilendirdi. Yaklaşık yarım saat süren sohbette Osmanlı sultanlarının bilinmeyen yönleri konuşuldu.
Sosyal Medyada canlı yayına bağlandıktan sonra açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bizim Fatih Belediyesi olarak 10 bin 400 tarihi eserimizi var. Bunların neredeyse çoğu vakıf eserlerden oluşmuşlar. Sosyal medya sohbetlerinin ilki benim için keyifli oldu. Sosyal Medya bilgi ve teknolojinin çok yoğun olduğu ve iletişim ile bilgi teknolojisini birleştirdiğimiz de ulaşamayacağız, gidemeyeceğiz hiçbir yer kalmadı. Yurt dışında bu sohbetlerin çok güzel örnekleri var. Bizde burada bu sohbetlerin ilkini gerçekleştirdik. Ben son derece memnun kaldım” dedi.