Bayrampaşa’da çocuklara ve gençlere sağlıklı ve başarılı yaşama kültürünü aşılamak amacıyla organize edilen Kış Spor Okulları sezonu düzenlenen törenle başladı.
Bayrampaşa Kış Spor Okulları sezonu düzenlenen törenle başladı. Semih Erden Spor Salonu’ndaki törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve ilçe protokolü de katıldı. Futboldan jimnastiğe; basketbol, savunma sporlarına kadar farklı branşın bulunduğu Kış Spor Okullarının açılış programında, öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler katılımcıların büyük beğenisini topladı.
“Sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz”
Törende yerini alan öğrencilere ayrıca Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından spor malzemesi yardımı da yapıldı. Törende konuşan Başkan Aydıner Bayrampaşa’da spora verilen öneme değindi. Çocukların spora yönlendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutabildiklerini ifade eden Aydıner konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bu çocuklarımızın hepsi Bayrampaşa’nın okullarında okuyorlar. Hem okullarına devam ediyorlar hem de onları sporla ilişkilendiriyoruz. Çünkü bir evladımız sporla ilgilenirse kötü yollara doğru sapmaktan onu muhafaza ederiz, onu koruruz. O nedenle sporu yaygınlaştırıyoruz. Hem okullarda hem de Bayrampaşa Belediyesi olarak spor okulunu açarak çocuklarımızı burada istihdam ediyoruz. Bugün burada 600’ün üzerinde yavrumuz var. Bu yavrularımız boş zamanlarını sporla geçirecekler. Sporla yatıp sporla kalkacaklar ama aynı zamanda da derslerini de çalışacaklar. Böylece zeki, akıllı, çevik yavrularımızı 2023 hedeflerinde ülkemizi emanet edeceğimiz yavrularımızı burada yetiştirmeye çalışıyoruz. Bayrampaşa zaten sporun merkezi.”
Bayrampaşa’da spora başlamış ve dünyada adını duyurmuş Arda Turan, Necip Uysal ve Hidayet Türkoğlu gibi isimlerin Bayrampaşa’nın başarısı olduğunu söyleyen Atila Aydıner, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Hidayet Türkoğlu’na da tebriklerini iletti.