Türkiye’de yapılmak istenen darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Bayrampaşa Belediyesi tarafından gıyabi cenaze namazı kılınarak, Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne kadar milli irade yürüyüşü yapıldı.
15-16 Temmuz tarihinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimini sırasında şehit olan vatandaşlar için Bayrampaşa Belediyesi tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından yüzlerce vatandaş Türk Bayrakları ile sloganlar atarak mehteran bölüğü eşliğinde Bayrampaşa’da bulunan İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önüne kadar milli irade yürüyüşü gerçekleştirdi. Düzenlenen milli irade yürüyüşüne Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
“Milli egemenlik kayıtsız şartsız bizimdir dediniz”
İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde son bulan milli irade yürüyüşünün ardından konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Sevdalısınız biliyorum, sevdalısınız ama milli iradeye de sahipsiniz. Bunu geçen hafta Cuma günü akşam burada yaptığınız o cesaret örneği ile o tanklara dur dediniz, biz buradayız dediniz, milli egemenlik kayıtsız şartsız bizimdir dediniz ve sizin oldu. Yıllardır TBMM’nin önünde ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ifadesi vardı. Ama bugün artık o kayıtlı olan ifade resmen halkımıza ait oldu. O nedenle siz bir şey istemezseniz bu ülkede hiçbir darbe asla bundan sonra da olmayacaktır” dedi.
“Sosyal medyada ki yanlış bilgilendirmelerden kaçının”
Belediye Başkanın ardından konuşan Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba sosyal medyadan yapılan asılsız uyarılara dikkat çekerek, “Birlik beraberliğimiz hep böyle birlikte devam ettireceğiz. Her türlü olumsuzluğa karşı, iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberlik halinde olacağız. Bugün Bayrampaşa geçen hafta Cuma günü gösterdiği kahramanlığı tekrar göstermiştir. Büyün siyasal partileri ile beraber birlik olmuştur. Bayrampaşa bütün dünyaya birlik beraberlik mesajı vermiştir. Sizden istirhamım bu birlik beraberliğinizi devam ettirin, yanlış mesajlara kapılmayın, Kaymakamlığımız tarafından özellikle her türlü bilgilendirme size yapılacaktır. Sosyal medyadaki yanlış bilgilendirmelerden kaçının” şeklinde konuştu.