Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve tüm belediye personeli, Bem-Bir Sen ve Hizmet İş Sendikaları ile birlikte Meclis Salonunda bir araya gelerek darbeye karşı bildiri okudu.
Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen organizasyonda tüm belediye personeli hazır bulundu. Bem-Bir Sen 6 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Bika’nın darbeye karşı hazırlanan bildiriyi okumasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a olaylar yaşandığı sırada ortaya koydukları dik duruştan dolayı teşekkür edildi.
Başkan Fazlı Kılıç’a Teşekkür
Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Dünya beşten büyüktür’ sözüne vurgu yapılırken; "Türkiye’miz, ’Dünya beşten büyüktür’ söylemi ile yeni bir dünyaya olan özlem, istek ve dirayetini göstermiştir. Oyunları bozmuş, insanca ve adaletli bir dünya tasavvurunu bütün küresel platformlarda dillendirmiştir. Kendi bölgesinde bir istikrar adası olmuştur" denildi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a da darbe girişimine karşı ortaya koyduğu tavırdan dolayı ayrıca teşekkür edildi.
Sedat Bika’nın okuduğu bildiride darbeyi önlemek için canını siper eden ve şehit olan vatandaşlarda unutulmadı. Bildiride, "Şehitlerimiz… Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Kahraman Gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Destanları yazılacak, her biri tanınacak, kahramanlıkları bilinecek, bu milletin kaderindeki yerleri ve fedakarlıkları anılacak ve hepsi aramızda yaşamaya devam edecektir" denildi.
Büyük Alkış Topladı
Salondan büyük alkış alan metnin sonunda söz alan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da zor günler ve dakikalarda darbeye karşı duran tüm sendika yöneticilerine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini iletirken darbenin püskürtülmesinde en büyük rolü yüce milletin oynadığını belirtti.
Hizmet İş Sendikası İş Yeri Baş Temsilcisi Aytekin Akpınar ise darbe girişimi sırasında yaşananları anlatırken ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne karşı silah doğrultan hainleri kınadığını belirtti. Ülkenin çok güçlü olduğunun altını çizen Akpınar, ne darbeci zihniyetin ne de bu zihniyetlerin arkasında bulunan dış güçlerin bu ülkeye zarar veremeyeceğini aktardı.