Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, belediye tarafından istihdam edilen yaklaşık bin 300 vatandaşı iftar sofrasında ağırladı. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla orucunu açan vatandaşlar, Ramazan’ın sevincine ortak oldu.
Esenyurt Belediyesi Ramazan ayının başlangıcından itibaren toplumun farklı kesimlerini iftar programlarında ağırlıyor. Son olarak Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) tarafından istihdam edilen binin üzerinde vatandaş Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. İftar programı için hazırlıklar saatler öncesinden tamamlandı. Alana iftar için metrelerce uzunlukta masalar kuruldu. Konuklarını tek tek selamlayan Başkan Kadıoğlu, vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti. Davetliler ezana dakikalar kala masada yerlerini alırken, ezan okunmasının ardından dualarla iftar yaptı. ESBİM’in sağladığı imkanlarla iş bulmak fırsatı yakalayan bazı kadınlar iftar programı için yemekler hazırladı.
"ESBİM 8 BİN’E YAKIN VATANDAŞIMIZA İSTİHDAM SAĞLADI"
İlçede her gün toplumun farklı kesimleri için iftar programı düzenlendiğini belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, ”Bu akşamki iftar soframızda belediyemize gelip iş isteyenle ve işe alınan vatandaşlarımızı konuk ediyoruz. Bazıları iş yok diyorlar ama biz iş buluyoruz. Önemli bir konu ise başka ilçelerden bize gelip iş bulan vatandaşlarımız var. 4 bin kişilik daha iş açığı var. Ama sadece ben belediye de çalışacağım derlerse yok. 8 bine yakın vatandaşımıza nasıl iş bulduysak gelen vatandaşlarımıza da iş bulabiliriz. Şimdilik 4 bin kişi açık var, buradan duyuyoruz. İş bulmak isteyen varsa buyursun gelsin” dedi.
ESBİM sayesinde aradığı işe kavuştuğunu belirten Kezban Yavuz, ”Bu yıl işe başladım. Organizasyon da çok güzel olmuş. Bu kadar insanın burada olması çok güzel. ESBİM sayesinde sıkıntılarımdan kurtuldum. İş ararken çok bunalmıştım” dedi.
İftar programı için taze fasulye, dolma, mercimek çorbası hazırlığı yaptıklarını söyleyen başka bir vatandaş ise iş bulduğu için duyduğu sevinci paylaştı.