Kullanılmış kıyafetlerin ve tekstil ürünlerinin geri dönüştürülerek değerlendirilmesi amacıyla Beşiktaş Belediyesi “Tekstil Atıkları Geri Dönüşüm” protokolünü özel bir firmayla imzaladı.
Beşiktaş Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından “ Eski Kıyafetlerinize Bir Şans Verin” sloganıyla oluşturulan ‘Tekstil Atıkları Geri Dönüşüm’ Projesi belediye binasında imzalanan protokolle hayata geçirildi. İlçe genelinde farklı noktalara yerleştirilen 50 giyim-ayakkabı-tekstil kumbarası ile kullanılmış kıyafetler geri dönüştürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu projeyle Beşiktaş Belediye’sinin Dost Eller yardım projesine katkı sağlanacak.Böylece tekstil ürünlerinin üretim sürecinde ortaya çıkan atıkların doğaya zarar vermesinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.
"DAHA BÜYÜK BİR TERÖR KENDİ ELİMİZDE”
Kullanılmayan kıyafetlerin geri dönüşümü doğa için büyük katkısı olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Terör bütün dünyayı tehdit ediyor ama daha büyük bir terör kendi elimizde. Zengin ülkelerin daha yoğun olarak büyüttükleri bir tehdittir atıkların geri dönüşümü. AB hibesi ile güçlendirilen bu proje yoksul ülkelere dokunan ve onların yalnızlık hissiyatına dokunan bir barış projesidir. Dolayısı ile bu proje tekstil atıkları değil daha çok konfeksiyon atıklarını da kapsıyor” şeklinde ifadeler kullandı.