Beşiktaş Belediyesi, İstanbul’daki başkonsolosları bir araya getirdi. Hep birlikte barış mesajlarının verildiği toplantıda Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Dünyada her yer aslında artık aynı. Dünyanın herhangi bir yerindeki soruna zamanında, yerinde, doğru çözüm üretmezsek o sorun artık dünyanın geldiği noktada bizi kolaylıkla bulabiliyor" dedi.
Beşiktaş Belediyesi İstanbul’da görevli başkonsolosları bir araya getirdi. Beşiktaş Koru İstanbul’da Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın öncülüğündeki toplantıya Hollanda, Kanada, Danimarka, Panama, İtalya, ABD, Almanya, İsviçre, Japonya, Belçika, Moldova, İsrail, Venezuela, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İspanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Bahamalar, Yunanistan ve Birleşik Krallık Başkonsolosları ve temsilcileri katıldı.
“DOĞRU ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE TERÖR BİZİ KOLAYLIKLA BULABİLİR”
Toplantıda Başkonsolos ve Büyükelçilere hitap eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Türkiye ve dünyada yaşanan terör olaylarına değindi. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan sorunun tüm dünyayı etkilediğini ifade eden Başkan Hazinedar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dünyada her yer aslında artık aynı. Dünyanın herhangi bir yerindeki soruna zamanında, yerinde, doğru çözüm üretmezsek o sorun artık dünyanın geldiği noktada bizi kolaylıkla bulabiliyor. Bu daha da artacak. İletişimin ve ulaşımın bu kadar hızlı ve güçlü olduğu bir dünyada her sorun özellikle biz idarecilere büyük bir sorumluluk yüklüyor. Biz Beşiktaş’tan böyle bakıyoruz.”
“KOMŞULARLA SIFIR SORUN TİCARETİ VE ZENGİNLİĞİ ARTTIRACAK”
Hazinedar, Türkiye’nin komşu ülkelerle olan sorunlarını da ele aldı. Tüm sorunlara rağmen ticaret hacminin 500 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Hazinedar, “Türkiye 400 milyar dolar ticaret hacmi olan, yüz bin dolar da gayri resmi ticari hacmi olan bir ülke. Peki nasıl bir yerde Türkiye? Suriye’de sorunlar var, Irak’la sorunlar var, İran’la hala sorunlar var. İnşallah her şey düzelecek. Ermenistan’la kapılarımız kapalı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun da muhataplarından biri oluyoruz. İkisi de komşumuz, ikisi de yakınımız, ikisi de bizim için çok değerli. Diğer tarafta Yunanistan ile hala çözemediğimiz sorunlar var. Çevresinde bütün komşuları ile sorunlu bir ülkenin ticaret hacmi 500 milyar dolar. Bir de düşünün ki sayın Başbakanının ifade ettiği gibi, sıfır sorunlu hale gelebilsek bu ülkenin ticaret hacmi bu bölgenin zenginliği çok hızlı artacak” ifadelerine yer verdi.
“TERÖRÜ HERKES GÖRECEK”
Paris ve Brüksel’de yaşanan terör olaylarını hatırlatan Murat Hazinedar, dünyada yaşanan terör olaylarının büyük bir tehdit oluşturduğunun altını çizdi. “Bu ülkenin değerini herkesin bilmesi lazım” diyen Başkan Hazinedar, “Biz burada, Atatürk’ün Türkiyesi’nde başarısız olursak, bahsettiğim terör dünyası büyür. Çünkü Müslüman ülkelerdeki kolay yaşanan terörün ne kadar büyük zarar verebildiğini, dünya için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu ve olabileceğini artık herkes görüyor. Sadece Brüksel görmeyecek, sadece Paris görmeyecek, herkes görecek” ifadelerini kullandı.
Toplantıda başkonsoloslar da söz aldı. Düzenlenen toplantı için Murat Hazinedar’a teşekkürlerini ileten başkonsoloslar barış mesajları verdi. Belediye Başkanı Murat Hazinedar ayrıca tüm başkonsolosları ve konsolosluğun ulaşabileceği tüm yabancı uyruklu vatandaşları barış temalı Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’ne davet etti.