Bu yıl ikincisi düzenlenen 75 yayınevinin katılığı Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, kapılarını açtı.

75 yayınevinin katılığı Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, kapılarını açtı. Açılışa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve çok sayıda çocuk katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Yücel Çelikbilek, “Bu yapılan çalışma geçen senenin bir devamı, geçen sene daha ufak çapta bir kitap fuarı başlatmıştık. Bu sene çok daha anlamlı çok insanların katılacağı, okumanın, kitabın  önemini daha iyi anlatmak için değişik argümanların kullanılacağı bir etkinliği  bugün başlatmış olacağız. 75 yayıncı var bunun ötesinde yazarlarımız burada sizinle birlikte olacak. Çocukların dünyasına giren yazarlarımız doğrudan doğruya onlarla bir göz temasıyla, onlarla birlikte olacaklar. Çocuklarımızda kitaplarını merakla okudukları yazarlarımızın kimler olduğunu burada onlarla kaynaşarak daha iyi tanıma imkanı bulmuş olacaklar” dedi.
Ahmet  Emre Bilgili ise, kitabın önemine değinerek, “Çocuk ve kitabı buluşturmak geleceğimiz için çok önemli  çünkü çocuk ve kitabı genç yaşta buluşturunca, çocuk yaşta buluşturunca 0 bir alışkanlığa dönüyor ve o alışkanlık devam ediyor. O da bizi kurtaran bir unsur oluyor. Öğrencilerimizle ilgili bu açıdan çocuk ve kitap fuarını çok beğendim, çok mutlu oldum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çocukların kitaplarını imzaladı.