Beylikdüzü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği Yaz Spor Okulları’nda bu dönem tam 4 bin 500 çocuk; basketbol, voleybol, yüzme, tenis, satranç, bisiklet ve daha birçok dalda eğitim almaya devam ediyor. Öğrenci sayısı giderek katlanan Yaz Spor Okullarında 12 Temmuz’da başlayan dersler, 2 Eylül’de sona erecek.
"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünden hareketle sporsal faaliyetleri ilçe geneline yaymaya çalışan Beylikdüzü Belediyesi, açtığı yaz spor okulları ile yıllardır binlerce öğrenciye hizmet veriyor. Bu sene, Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Yaz Spor Okulları kapsamında tam 4 bin 500 öğrenciye ulaşıldı. Göreve gelindiğinde bin 426 olan bu rakam, 2013’den bu yana ciddi bir artış gösterdi. 2 Eylül’e kadar devam edecek dersler, 12 Temmuz’da başlamıştı. 70 uzman eğitmen tarafından verilen derslere 2001-2012 arası doğumlular katılabiliyor.
Dersler, Yakuplu İhlas 1 Kapalı Havuz, Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Kavaklı Kurs Merkezi, Beylicium AVM gibi belirli birçok noktada yapılırken, Beylikdüzü Belediyesi, hizmete ulaşılabilirliği arttırmak için de kurs merkezlerine 9 ayrı noktadan servis kaldırıyor. Branşlara göre basketbolda 429, voleybolda 312, futbolda 521, yüzmede 1579 öğrenci, jimnastikte 479, tekvandoda 401, karatede 60, okçulukta 99, yelkende 80, rüzgar sörfünde 73, masa tenisinde 37, teniste 152, satrançta 129, bisiklette 19 kişi derslere katılıyor.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaz aylarının spor etkinlikleri ile değerlendirilmesi noktasında ilçe çocuklarına böylesi bir fırsatın çok anlamlı olduğunu belirterek, “Geleceğin sporcuları neden Beylikdüzü’nden çıkmasın. Neden ülkemizi ilçemizden yetenekler temsil etmesin. Spor alt yapısını geliştirmek ve imkanları çoğaltma hedefimiz daim. Yeni vizyonlarla ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.