Erzurum Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Hasköy Sahil’de düzenlediği iftar programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Anadolu’yu bilmek için yemeğini bilmek lazım, kültürünü bilmek lazım, müziğini bilmek lazım. O halde derneklerimiz kendi kültürlerini İstanbul’un orta noktasında, Beyoğlu’nda tadıyla, sesiyle, nefesiyle herkese tanıtmalılar. Anadolu’nun bu büyük değerlerini inşallah hep birlikte tanıtacağız” dedi.
Erzurum Eğitim ve Kültür Vakfı, Hasköy Sahil’de kurulan etkinlik alanında iftar programı düzenledi. Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği iftara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti İstanbul Milletvekili Mürteza Zengin, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş, Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman’ın yanı sıra çok sayıda dernek yöneticisi de katıldı. Canlı müzik eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtılar.
İftar programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hasköy Sahil’de kurulan etkinlik alanının ramazan ayı boyunca açık olacağını belirterek, “Her gece bir yöremiz gelsin, iftarını versin ortaya şöyle geniş bir masa kurup yöresel tatlarını, yemeklerini ve içeceklerini ortaya koysunlar. Tabii önemli olan muhabbet, kardeşliktir.”
"ANADOLU’NUN BÜYÜK DEĞERLERİNİ HEP BİRLİKTE TANITACAĞIZ"
Başkan Demircan, “Ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım ama memleketim aslen Rize. Rize’yi bile belediye başkanı olduktan sonra anladım, memleketi, Sivas’ı, Erzurum’u, Erzincan’ı yeni yeni tanıdım. Buradaki gençlerimizin çoğu Anadolu’yu bilmiyor, bilmiyoruz. Anadolu’yu bilmek için yemeğini bilmek lazım, kültürünü bilmek lazım, müziğini bilmek lazım. O halde derneklerimiz kendi kültürlerini İstanbul’un orta noktasında, Beyoğlu’nda tadıyla, sesiyle, nefesiyle herkese tanıtmalılar. Anadolu’nun bu büyük değerlerini inşallah hep birlikte tanıtacağız” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar iftar yemeğinin ardından alanda düzenlenen Ramazan programıyla keyifli dakikalar geçirdiler. Mehter ve semazen gösterilerinin ardından sahneye çıkan Güzel Sanatlar Topluluğu seslendirdikleri bir birinden güzel eserlerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.