Beyoğlu Belediyesi, her hafta 15 farklı bölgede düzenlediği Halk Meclisleri ile ilçenin nabzının tutmaya devam ediyor. Bizzat bu bölgede yaşayan ve halkın yakından tanıdığı meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Halk Meclisleri’nde vatandaşların yaşadıkları sorunlar çözüme kavuşturulurken, ilçede yapılan marka projeler hakkında da bilgilendirmeler yapılıyor.
Beyoğlu Belediyesi vatandaşlarla mahallelerde buluşmaya devam ediyor. Her Çarşamba Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla belediye binasında gerçekleşen Halk Günü’nün yanı sıra, ilçenin 15 ayrı noktasında halk meclisi toplantıları yapılıyor. Bölgeden sorumlu meclis üyesi, muhtar, okul aile birliği ve belediyenin o mahalleden sorumlu çalışanlarının katıldığı halk meclisinde vatandaşların tüm talep ve önerileri not edilerek bilgi bankasına kaydediliyor. Çözülebilecek sorunlar toplantı sırasında çözüme kavuşturulurken farklı birimleri ilgilendiren sorun ve talepler ise anlık olarak bu birimlere iletilerek sonrasında takibi yapılıyor.
Başkan Demircan mahallelinin sorunlarını yerinde dinliyor
Çarşamba günleri belediye binasında düzenlenen Halk Günü’nde tüm ilçeden katılan vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, her hafta farklı bölgelerde düzenlenen halk meclislerinin en az ikisine katılarak vatandaşları dinliyor. Vatandaşların sorunlarını, taleplerini, fikirlerini veya projelerini paylaşabildiği Halk Meclisleri aynı zamanda ilçenin sosyal fotoğrafını çeken ve nabzını tutan bir platform haline geldi. Halk Meclisleri’nde derlenen, kamuoyu yoklaması niteliğindeki bu bilgiler Beyoğlu Belediyesinin yürüttüğü çalışmaların şekillenmesinde önemli bir yer oynuyor.
15 ayrı bölgede düzenleniyor
Kuledibi-Karaköy, Tophane, Cihangir, Yahyakahya-Çatmamescit-Bedrettin, Dolapdere-Tarlabaşı, İstiklal-Hacıahmet-Yenişehir, Küçükpiyale-Camii Kebir, Kulaksız-Kadımehmet, Kaptanpaşa, Piyalepaşa, Keçecipi, Fetihtepe, Halıcıoğlu-Piripaşa ve Örnektepe-Sütlüce olmak üzere toplamda 15 ayrı bölgede gerçekleştirilen Halk meclisleri ile vatandaşların sorunları çözüme kavuşturuluyor.