Kartal Belediyesi, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Kaymakamı Milli Şehit Kemal Bey için ölümünün 97’inci yıldönümünde mezarı başında bir anma töreni düzenledi.
Kartal Belediyesi Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Beyi mezarı başında andı. Kadıköy Kuşdili Mezarlığında gerçekleştirilen anma törenine, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcileri katıldı. Törende Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

"BİZ ONUN YOLUNDA YÜRÜYECEĞİZ"

Programda Boğazlıyan İlçesi Kaymakamı Kemal Bey’in hayatı hakkında bilgi verildi. Tören sonrası konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, “Bu dönemde yapılması gereken şeylerden biri milli şehitlerimizin anılması, hatırlatılmasıdır. Meclis kararıyla milli unvanı alan rahmetli Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey büyük bir haksızlığı maruz kalmıştır. Ve o dönem Nemrut Mustafa Paşa Divanı tarafından haksız bir şekilde idama mahkum edilmiştir. Ölürken bile kendisi fertler ölür milletler yaşar diyerek önemli bir sloganı hayatımıza geçirmiş ve bırakmıştır. Biz onun yolundan yürüyeceğiz. Onu rahmetle anarken bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle anmış olduk. Ruhları şad olsun” dedi.