Büyükçekmece Belediyesi, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminde yaşamını yitiren demokrasi şehitleri için mevlit okuttu.
Büyükçekmece Belediyesi, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimine karşı çıkan ve bunun bedelini canlarıyla ödeyen 200’ün üzerindeki demokrasi şehidi için Kuba Camii’nde mevlit okuttu. Akşam namazının ardından okutulan mevlite Büyükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi.
Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, vatanın bölünmez bütünlüğü için bugüne kadar canlarını veren tüm şehitler ve 15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren demokrasi şehitleri için okutulan mevlite katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu cennet vatanı bize mekan eyleyen tüm şehitlerimizin, Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, onların kurduğu bu cumhuriyette demokrasinin işlemesi ve yürümesi için canlarını feda eden, darbeye karşı canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, hepsini saygı ve minnetle anıyoruz" ifadesini kullandı.