17’ncisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 7’ncı gününde Edip Akbayram konseri düzenledi. Konser öncesi Selda Alkor ve Ediz Hun’a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi.
15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de OHAL ilan edilmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”ni iptal etmeyerek kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesine olanak sağladı. Festivalin 7’ıncı gününde çeşitli ülkelerin dans gösterileri sahnelendi. Ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu’nda Selda Alkor ve Ediz Hun’a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü verdi. Akgün, Selda Alkor’a festival kapsamında Büyükçekmece’ye gelen Kosovalıların yaptığı gümüş kolyeyi hediye ederek boynuna taktı. Ediz Hun’a ise ipek kozasında yapılmış bir boyun atkısı hediye etti. Ödül töreninin sonunda sahneyi sevilen şarkılarıyla Edip Akbayram aldı. Akbayram’ın repertuvarında unutulmazlardan ‘Hasretinle Yandı Gönlüm, Aldırma Gönül ve Güzel Günler Göreceğiz’ şarkılarını Büyükçekmeceleriler ile beraber hep bir ağızdan söyledi.
“Herkes fabrika ayarlarına dönmek zorundadır”
Festivali 17. kez yaptıklarını vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Zor günlerden geçerken böyle bir festival programı yapmak bazıları tarafından yadırganmıştı. Sahneye her çıktığımda anlattım bu festival Büyükçekmece’nin festivali değil, Dünya festivalidir. Dünya Festivaller Birliği tarafında izlenip 4 kez ödüle layık görülen bir festivaldir. Üzüldük, rahatsız olduk ama her şey yerli yerine oturacaktır. Yüce Türk milleti bunu bekliyor ve inancımızda bu yöndedir. Herkes fabrika ayarlarına dönmek zorundadır” şeklinde ifadeler kullandı.