Kasım ayı ikinci toplantısını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi iki önemli karara daha imza attı. Belediye Meclisi’nin kararı doğrultusunda, Büyükçekmece’de ekmek satışının poşetli olarak yapılması zorunlu olurken, ilçe sınırlarında yeni yapılan binaların cepheleri beyaz, çatıları ise mavi ve yeşilin tonlarında olacak.
Kasım ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi üyeleri, Mardin’de terör saldırısı sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’e yapılan saldırıyı kınadı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Safitürk’e Allah’tan rahmet dileyerek yapılan hain saldırıyı kınadı. Başkan Akgün’den sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış ve AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol’da hain saldırıyı kınadı.
Ekmek satışında ambalaj zorunluluğu
Yapılan konuşmaların ardından meclis gündemine gelen 9 madde müzakere edilerek karara bağlandı. Alınan kararlar arasında en önemli maddelerden bir tanesi ekmek satışındaki yeni düzenleme konusu oldu. Buna göre, Büyükçekmece’de artık ekmek satışı poşetli yapılacak. İlçe sınırlarında ekmek ve unlu mamul üretim ve satışı yapılan işletmelerde ekmeklerin Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’nin 8’inci maddesine göre ambalaj içinde satılması zorunlu hale geldi. Başkan Akgün, fırın tezgahında satılan ekmeklerin vatandaşların dokumayacağı bir yerde bulundurulacağını ve fırıncıların ekmek satışında eldiven giyme zorunluluğu olacağını söyledi.
Kent estetiğine güzellik katacak
Meclis gündeminden geçen bir diğer önemli madde de, Büyükçekmece ilçesi sınırlarında yeni yapılacak binaları ilgilendiriyor. Alınan meclis kararına göre bundan sonra ilçe sınırları içerisinde yeni yapılacak olan binaların dış cepheleri beyaz ve beyaz tonlarında olmak zorunda. Çatılar ise yeşil veya mavinin tonlarında olacak. Başkan Akgün, hayata geçirilecek uygulamayla Büyükçekmece’nin kent estetiğine güzellik katacağını ifade etti.