Büyükçekmece Belediyesi tarafından her gün bir mahallede kurulan iftar sofraları, komşuları buluşturmaya devam ediyor.
Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarları Güzelce, Kumburgaz ve Tepecik’te binlerce Büyükçekmecelinin katılımıyla gerçekleşti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de vatandaşlarla iftar sofralarında bir araya geldi.
"RAMAZAN’A ŞÜKÜRLER OLSUN"
On Bir Ayın Sultanı Ramazan’ın gelişiyle birlikte her akşam farklı bir mahallede halk iftarı düzenlediklerini belirten Başkan Akgün, "Sevginin, paylaşmanın ve kardeşliğin en yücesini yaşadığımız On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayında, Büyükçekmece ailem ile iftarın bereketini paylaşıyoruz. Yüce Allah tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul eylesin. Sevgimizi ve kardeşliğimizi her sene tazeleyen Ramazan’a şükürler olsun" dedi.
HER AKŞAM BAŞKA BİR MAHALLE
Ramazan ayı boyunca mahalle iftarlarının süreceğini belirten Başkan Akgün, "Ramazan paylaşmaktır. Küslüklerin bittiği, huzurun ve mutluluğun olduğu aydır. Gönül ister ki her ay böylesine sevgi dolu, ibadet dolu geçsin. Mübarek olan bu ayda tüm güzellikler bizimle olsun" diye konuştu.
"HİZMET ETMEK İBADETTİR"
"Belediyenin görevi yaşlı nineyi, amcayı hatta sokaktaki köpeği mutlu etmektir." diyen Başkan Akgün, "Benim ve benim ekibimin görevi sizlerin yaşam standardını yukarı çekmektir. Biz de bu zamana kadar ömrümüzü bu işe verdik. Sizin yaşam standardınızı yükseltmek aynı zamanda bizim için ibadettir. Yüce Allah en kutsal varlık olarak insanı yaratmış bütün nimetleri de onun emrine vermiştir. O zaman en kutsal varlık insansa ona hizmet etmekte ibadettir" ifadelerini kaydetti.