Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Masal Festivali”nde minik tiyatrocuların canlandırdığı masal ve hikayeler ilgiyle izlendi.
Büyükçekmece Belediyesi’nin, unutulmaya yüz tutmuş masalları çocuklara yeniden hatırlatmak amacıyla gerçekleştirdiği “Masal Festivali” izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Hem masalları tiyatroya uyarlayan çocuklar hem de izleyenler adeta asırlık masalların içinde yaşadı.
Çeşitli okullardan ve Büyükçekmece Halk Akademisi’nden minik tiyatro oyuncularının canlandırdığı Keloğlan, Sindirella ve Pinokyo gibi masal ve hikayeler, tiyatrosever çocuklar, öğretmenleri ve veliler tarafından büyük beğeniyle izlendi.
“MASALLAR KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIR”
Kuşaklar arası kültür aktarımının masallar aracılığıyla devam ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çocukların canlandırdığı unutulmaya yüz tutmuş masallar bizim kültürümüzün ve evrensel kültürün vazgeçilmez unsurlarıdır. Görsel algıların ön planda olduğu bu çağda masallarda buluşmak için bu festival büyük önem taşımaktadır. Masallarımızı bizlere tekrar hatırlatarak kısa bir süreliğine de olsa bizleri çocukluğumuza götüren minik yavrularımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Dr. Hasan Akgün’ü temsilen geceye katılan Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ise, “Çocuklarımızın canlandırdığı oyunlar sayesinde masal diyarlarına yolculuk yaptık. Çocuklarımızın her biri çok yetenekli. Masal Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek proje eğitmenlerine çiçek takdim etti.