Büyükçekmece Belediyesi’nin, fotoğraf eğitmenleri Serdar Akyay ve Emel Sezer işbirliğiyle hayata geçirdiği “İlk Adım Fotoğraf Atölyesi”ne katılan öğrenciler, dünyaya farklı açılardan ve farklı gözle bakarak perspektif algıyı uygulamalı olarak öğrendiler.
Kültür ve sanata verdiği önemli Büyükçekmece’yi tüm dünyada kültür ve sanat kenti olarak tanıtan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, minik öğrencileri fotoğraf sanatıyla tanıştırdı.
Büyükçekmece Belediyesi’nin, fotoğraf eğitmenleri Serdar Akyay ve Emel Sezer ile birlikte başlattığı "İlk Adım Fotoğraf Atölyesi" kapsamında fotoğraf eğitimine katılan Karaağaç Adnan Kahveci İlkokulu ve Ahmediye Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencilerinin çekmiş olduğu fotoğraflar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi. Serdar Akyay ve Emel Sezer’den fotoğraf eğitimi alan öğrenciler, dünyaya farklı açılardan ve farklı gözle bakarak perspektif algıyı uygulamalı olarak öğrendiler. Bazen yere yatarak bir karıncanın gözünden dünyayı fotoğraflayan öğrenciler bazen de yüksek bir yere çıkarak bir kuşun gözünden gördüklerini fotoğraf karelerine yansıttılar.
"BU FOTOĞRAF SERGİSİ İLK DEFA BÜYÜKÇEKMECE’DE YAPILIYOR"
Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral, “Bu fotoğraf sergisi ilk defa Büyükçekmece’de yapılıyor. Yavrularımız hem teorik, hem de pratik anlamda eğitim aldılar. Sergide emeği geçen herkese şahsım, meclisim ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yoğun programından ötürü açılışa katılamayan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün hepinize sevgi ve selamlarını iletiyorum” dedi. Fotoğraf sergisinin açılış töreninden sonra İlk Adım Fotoğraf Atölyesi eğitmenleri Emel Sezer ve Serdar Akyay’a çiçek ve plaket takdim edildi.
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "İlk Adım Fotoğraf Atölyesi" sergi açılışına başka bir programı olduğu için Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün katılamazken Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral, Belediye Başkan Yardımcıları Başak Sancar ve Serap Erdil, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu, Karaağaç Mahalle Muhtarı Nejat Doğan, Ahmediye Mahalle Muhtarı Erdinç Kartal katıldı.