Büyükçekmece Belediyesi ilçede yeşil alanları arttırmaya yönelik yürüttüğü proje kapsamında yeni parklar yaparken, mevcut parklar arasında ömrünü dolduranları da modernize etti.
Türkiye’nin en fazla yeşil alanına sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece, yeni yapılan ve yenilenen parklarıyla hem yeşil alanlarını arttırdı, hem de çok daha renkli bir görünüme kavuştu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda ilçeye yeni parklar yapılırken mevcut parklar arasında ömrünü dolduranlar da modernize edildi.
Çok sayıda park yenilendi
500 bin metre karenin üzerindeki yeşil alanlarıyla Türkiye’nin en fazla yeşil alana sahip ilçelerinin başında gelen Büyükçekmece, yeni yapılan parkları ve hız kesmeyen ağaçlandırma çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Yaz mevsimi öncesinde ilçeye pek çok yeni park kazandıran Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ömrünü doldurmuş parkları da yenileyerek ilçe halkının hizmetine sundu. Büyükçekmeceli çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda oynayabilmeleri için çocuk parklarında yenileme ve düzenleme çalışması yapan belediye ekipleri, büyüklerin de mavi ve yeşilin tüm güzelliklerini barındıran bir ortamda hoşça vakit geçirebildikleri parkları hizmete açtı.
4 mevsim canlı ağaç türleri seçildi
Çocuk parklarını en yeni çocuk oyun gruplarıyla donatan Büyükçekmece Belediyesi, bir yandan da hız kesmeden ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yapılan parklara ve mevcut parklara, sahil bölgesine yüzlerce yeni ağaç diken belediye ekipleri, dört mevsim canlı ve renkli ağaç türlerini tercih ederek, ilçenin güzelliğine güzellik kattı.
"Çalışmalar kararlılık içinde devam edecek"
Çalışmaları yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; Büyükçekmece’deki yeşil alan miktarının Avrupa standartlarının üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "7’den 70’e tüm Büyükçekmece ailesinin sağlık, huzurlu ve keyifli bir ortamda zaman geçirebilmeleri için ömrünü dolduran parklarımızı yeniledik. Ayrıca yeni parklar ve çocuk parkları yaparak halkımızın bu yöndeki ihtiyacına cevap verdik. Çalışmalarımız bundan sonrada aynı kararlılık içinde devam edecektir" dedi.